Novi državni uspjesi mladih samoborskih glazbenika

27. ožujka 2018.
Komentari isključeni
1.469 Pregleda

Učenici Glazbene škole Ferdo Livadić nastupali su tijekom cijelog proteklog tjedna i u danima vikenda na 56. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu. Naravno, i ovaj put su ostvarili zapažene rezultate.

Tako je kod violončelista Eva Jandrašek osvojila 1. nagradu u II. kategoriji, flautistica Dora Nizek 1. nagradu u I. kategoriji, a Barbara Medved i Nikolina Hapač druge nagrade u III. i u V. kategoriji.

Violinistice Tanja Felja, Jana Pelikan i Petra Barbarić osvojile su druge nagrade u IV. kategoriji.

U konkurenciji klarineta Ana Marija Klasan osvojila je 1. nagradu u III. kategoriji, a Jan Plevko i Lucija Bošković prve nagrade u V. kategoriji. Nela Bošnjak osvojila je 2. nagradu u II. kategoriji, baš kao i Dominik Ante Stier u III. kategoriji.

Kod sakosfonista Glazbenu školu Ferdo Livadić predstavljali su Tomo Štrbac koji je osvojio 1. nagradu u II. kategoriji, Jan Tominić natjecanje je završio s prvom nagradom u III. kategoriji, a Lovri Pajiću pripala je 2. nagrada u III. kategoriji.

Kod svirača roga Ivana Gunčić osvojila je 1. nagradu u I. kategoriji, dok je najviše predstavnika bilo u konkurenciji udaraljkaša. Tako su Vito Čretni i Luka Ivir osvojili 1. nagrade u III., odnosno V. kategoriji, a druge nagrade pripale su i Tinu Čretnom u I. kategoriji, Sari Mapilele i Vidu Pajiću u II. kategoriji te Franku Štrbcu u IV. kategoriji.

Mentori mladih samoborskih glazbenika bili su Nikolina Tičinović Čavrag, Ivana Štrbac, Martina Razum, Zdenka Japec, Vesna Radinčić, Mihael Paar, Aljaž Razdevšek, Goran Gorše, Zoran Katić, Antonija Kosić, Lucija Stanec i Željka Vojvoda.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    I u Požegi je bilo natjecanje u utorak 27.03. gdje su ferdici se natjecali.