Mihael Paar ovjenčan Porinom!

24. ožujka 2018.
Komentari isključeni
2.303 Pregleda

Samoborski glazbeni velemajstor, utemeljitelj i umjetnički voditelj poznatog puhačkog ansambla Camerata Cantily, Mihael Paar sinoć je u Splitu nagrađen najprestižnijom glazbenom nagradom Porin u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbe za Sonatu Brune Vlaheka, središnjeg dijela albuma, koju je snimio s pijanistom Filipom Fakom!

Sonata je dovrsena 2015. godine u Madridu a Mihael ju je odmah potom praizveo u Splitu, gdje je baš sinoć okrunjena kao dragulj ‘Nove hrvatske glazbe za klarinet’ (to je i podnaslov nagrađenog albuma Premiere)!

U kategoriji najbolje izvedbe klasične glazbe Mihael Porina na žalost nije osvojio, ali i nominacija je veliko priznanje. Inače dodjela nagrada u toj kategorija bila je jučer izravno prenošena u programu HTV-a. Nominirana je bila izvedba Concertina za klarinet i klavir našeg sugrađanina Silvija Glojnarića !

Porinom nagrađeni album ‘Premiere’ posvećen je Mihaelovom ocu Ivanu Paaru.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.