Gradska glazba Samobor mladima i svima koji se tako osjećaju ponudila Dar proljeća

24. ožujka 2018.
Komentari isključeni
1.797 Pregleda

Gradska glazba Samobor, najstarija u ovom dijelu Europe, svijetom glazbe i dalje kroči puna mladenačkog duha. Tako su, s 211 godina na leđima, ovaj put stigli i do rockerskih voda. U Centru za mlade Bunker, u petak, 23. ožujka članovi Glazbe predstavili su se koncertom naziva “Dar proljeća – glazba i mladi” kojim su dominirale “bigbendovske” obrade poznatih rock pjesama. Bilo je tu, među ostalima, hitova Arethe Franklin, Toma Jonesa, Joe Cockera, Tine Turner, Beatlesa, Jamesa Browna i grupe Queen, a zanimljivo, početak je pripao najstarijem “rockeru” od svih – Ludwigu Van Beethovenu i rock obradi uvoda u njegovu V. Simfoniju.

Osim vještina vrsnih mladih glazbenika koji su nove aranžmane navježbali pod sigurnom palicom dirigenta Roberta Polgara, među kojima je i niz mladih izvođača koji su nagrađeni na domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao što je nedavno bio slučaj sa saksofonistom Janom Tominićem koji će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika, za vokalne dionice tu su u pomoć priskočili gosti i prijatelji Gradske glazbe. Tako su se svojim nastupima uz orkestar još jednom s Gradskom glazbom i samoborskom publikom glazbeno družili Kristina Koščević, Marija Tominić i Adalbert Turner Juci.

Gradska glazba Samobor svojim je novim koncertom pokazala da se radi o jednom od najsvestranijih orkestara tog tipa u Hrvatskoj. Naime, na svom CD-u Šafrun predstavili su se obradama etno glazbe, na Jazz festivalu sviraju tu vrstu glazbe, za blagdanski koncert Dar pod bor pripremaju klasični repertoar uz filmsku glazbu, a sviraju, naravno, i marševe kakvi spadaju u tradiciju limenih glazbi. Ovaj put, u Centru za mlade Bunker, najstarija Gradska glazba dokazala je da bez problema može svirati i glazbu mladih, za mlade i sve koji se, baš poput njih, tako osjećaju.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.