Edukacija o zdravoj prehrani

13. ožujka 2018.
Komentari isključeni
484 Pregleda

Centar za posjetitelje u Svetoj Nedelji bio je mjesto održavanja edukacijske radionice „HEALTHY MEAL STANDARD“, koju je organizirao Koordinacijski odbor za provedbu akcije Grad Sveta Nedelja – prijatelj djece.

Predsjednica Koordinacijskog odbora, Sabrina Pejić, pozdravila je sve prisutne te predstavila voditeljicu radionice, Dianu Gluhak Spajić mag. nutr., vlasnicu certifikata Healthy Meal Standard.

Healthy Meal Standard (HMS) je prvi i jedinstveni cjeloviti model standardizacije i certifikacije prehrambeno prilagođenih menija. On u svom paketu sadrži i široki spektar aktivnosti na području edukacije, analize početnog stanja, implementacije, certifikacije kao i kontrole odnosno nadzora prehrane. Prema tom standardu meni je prilagođen prehrambenim potrebama korisnika u javnim i privatnim ustanovama pružajući standard, sigurnost i kvalitetu.

Nakon prezentacije otvorena je konstruktivna rasprava. Predstavnici škola, vrtića, roditelja i djece iznijeli su probleme vezane uz prehranu djece u vrtićima i školama na području Svete Nedelje. Diana Gluhak Spajić ispričala je o iskustvima iz susjednih sredina i predložila načine na koje se može kvalitetnije i zdravije hraniti, te istaknula kako je upravo ova radionica prvi korak prema ostvarivanju tog cilja.

Radionici su nazočile i dogradonačelnica grada Sveta Nedelja, Marija Hršak te članica vijeća Zagrebačke županije, Dijana Širanović.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.