Centar za socijalnu skrb Samobor ugostio djecu i mlade

13. ožujka 2018.
Komentari isključeni
1.373 Pregleda

“Povodom Svjetskog dana socijalnog rada koji se obilježava  20. ožujka pod nazivom „Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica Hrvatska udruga socijalnih radnika i udruge članice HUSR-a te ustanove iz sustava socijalne skrbi organiziraju na području cijele Hrvatske stručne skupove i druge  aktivnosti s ciljem osnaživanja  socijalnih radnika za  uspješniju zaštitu i  poboljšanje  kvalitete  života  najosjetljivijih  socijalnih skupina.Na inicijativu  Hrvatske udruge  socijalnih radnika Svjetski dan socijalnog rada tradicionalno se obilježava i  kao  Dan otvorenih vrata u sustavu socijalne skrbi.

Centar za socijalnu skrb Samobor tim je povodom ugostio djecu i mlade raznih uzrasta kako bi im približili pomagačka zanimanja i načine na koje mogu pomoći ljudima u potrebi, a učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce možda zainteresirali za odabir socijalnog rada ili drugih srodnih zanimanja za svoj životni poziv. Druženje je bilo veselo, zanimljivo i puno pametnih pitanja i slikovitih viđenja rada Centra gledajući očima predškolaca i mladih. Razgovaralo se o mitovima i predrasudama.

“Mjesec ožujak u kojem obilježavamo Dan socijalnog rada je uvijek i  prilika da kroz  neformalan  kontakt  i dijalog   otvorimo važne teme i zajedno se založimo za  promjene koje će omogućiti   fleksibilan  sustav socijalne skrbi  prilagođen  potrebama svake  osobe  i usmjeren na održivost  zajednica. Prateći potrebe građana Centar za socijalnu skrb Samobor u partnerstvu sa Komunalcem d.o.o., u suradnji sa srednjim školama u Samoboru i GDCK Samobor te drugim zainteresiranim partnerima iz zajednice pokreće pilot projekt “Otok dobrote” čije otvorenje nas očekuje uskoro, u sklopu aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada. Otok dobrote je pilot projekt koji se temelji na solidarnosti, volonterizmu, poštovanju i uvažavanju, a sa ciljem definiranja mjesta za razmjenu dobara koja su nekome višak ili ih žele pokloniti i onih kojima su ona potrebna te omogućava još gušću mrežu svih koji na neki način žele pomoći”- najavila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Samoboru, Nataša Koražija.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.