Kyokushin karate – 15. kup Domenice

12. ožujka 2018.
Komentari isključeni
716 Pregleda

Ovogodišnji međunarodni kyokushin karate turnir 15. kup Domenice okupio je 280 natjecatelja iz 48 klubova iz 13 zemalja i to iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Mađarske, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Ukrajine te Hrvatske.

Turnir je održan 10. 03. u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak u dva dijela. U prvom dijelu od 09:30 do 12 sati održano je natjecanje u katama na tri tatamija na kojem je nastupilo 107 natjecatelja u 8 kategorija od limača do seniora.

Nakon svečanog otvaranja u 13 sati turnir se nastavio na četiri tatamija natjecanjem u borbama gdje je nastupio 231 natjecatelj u 35 kategorija.

Turnir je otvorila izaslanica Župana Zagrebačke županije, Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec.

Svečanom otvaranju nazočio je i ravnatelj OŠ Vladimir Deščak, Ivica Pavlić, dok su ispred Sportske zajednice grada Sveta Nedelja otvaranju nazočili predsjednik Zoran Žitković, tajnica Kristina Burić Turina, predsjednik Nadzornog odbora, Drago Skledar te članica Izvršnog odbora, Irena Lacković.

Otvaranje turnira svojim su nastupom uveličale Svetonedeljske mažoretkinje.

Generalni pokrovitelji turnira bili su Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja, a među pokroviteljima bili su i Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportska zajednica grada Sveta Nedelja, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Svete Nedelje te Olival d.o.o., Bieresdorf d.o.o., AWT d.o.o., Insako d.o.o., Auspuh Lastovčić d.o.o., OPG Bistrički te Caffe bar Domenica.

Medijski pokrovitelji turnira bili su: Radio SVN, Nova svetonedeljska panorama, Svetonedeljski list, Glasnik SSN i Radio Samobor.

Samoborski i svetonedeljski kyokushin predstavljali su klubovi Bregana DIV, Focus, Feniks, Fortis, Mas. Oyama i domaćin klub Domenica.

Sa osvojena dva visoka odličja i u borbama i u katama, najuspješniji natjecatelj i ovogodišnje Domenice bio je Tomislav Božić iz samoborskog Fortisa, ponovivši prošlogodišnji rezultat osvojivši zlato u borbama starijih juniora +75 kg i srebro u katama u kategoriji juniora.

Vladimir Sekelj

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.