Detalj s utakmice Gaj Mače - Samobor (foto: Daniel Cvetković)

Poraz od Gaja u ravnopravnoj igri

4. ožujka 2018.
Komentari isključeni
1.883 Pregleda

Nogometaši Samobora odigrali su jučer poslijepodne još jednu pripremnu utakmicu pred proljetni nastavak prvenstva u IV HNL-središte. Na igralištu s umjetnom travom u zagrebačkoj Kašini odmjerili su snage s četvrtoplasiranom ekipom četvrte lige Gajem iz Mača i doživjeli poraz rezultatom 1:3.

Trener Samobora, profesor Dražen Ivančević, usprkos negativnom rezultatu, bio je zadovoljan angažmanom i prikazanom igrom svojih nogometaša, jer su veći dio utakmice bili potpuno ravnopravni suparniku, no kronična je boljka trenutno neefikasnost napadača, i neiskustvo igrača u užoj obrani. Samobor igra dopadljivo za oko, veznjaci dobro grade i povezuju akcije te pripremaju izgledne prilike za pogodak, ali napadači su previše nesnalažljivi i neprecizni. Istovremeno, stoperski par sačinjavaju vrlo mladi,i seniorski prilično neiskusni nogometaši, pa protivnici prelagano dolaze u šanse za postizanje pogodaka. Valja, međutim napomenuti da u odnosu na prvo okupljanje i početne pripremne utakmice, Samobor danas izgleda puno ozbiljnije i uigranije.

U jučerašnjoj utakmici jedini pogodak za Samobor postigao je Tomislav Domagoj Cvrtak, pristigao zimus iz Trnja, a u vrlo dobrom izdanju predstavile su se i ostale zimske prinove, vratar Arian Kranjec također pristigao iz Trnja, Goran Ovčariček koji je došao iz strmečke Save, te posebno odlični veznjak Haithem Hanachi iz Tunisa, koji je prije dolaska u Samobor trenirao u Hrvatskom Dragovoljcu.

Proljetni dio prvenstva u IV HNL-središte trebao bi prema odluci povjerenika za natjecanje Željka Mihalja, krenuti idućeg vikenda no s obzirom na još uvijek velike količine snijega kojima su prekriveni četvrtoligaški travnjaci, moguća je i nova odgoda. Hoće li do nje doći ili će se ipak igrati idućeg vikenda bit će poznato početkom novog tjedna.

Detalj prije početka susreta Gaj Mače – Samobor (foto: Daniel Cvetković)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.