Nogometni turnir u spomen na fra Jurja Vrančića

28. veljače 2018.
Komentari isključeni
949 Pregleda

U povodu prve obljetnice smrti franjevca, fra Jurja Vrančića, samoborski franjevci organiziraju u subotu humanitarni memorijalni malonogometni turnir u velikoj sportskoj dvorani samoborskih srednjih škola. Juraj Vrančić bio je veliki zaljubljenik u nogomet, a djelovao je i humanitarno, baveći se beskućnicima, pa je bio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika koju je vodio i na svjetska prvenstva u Milano i Rio de Janeiro.

Na turniru će biti izloženo i 300-tinjak nogometnih i drugih sportskih dresova hrvatskih reprezentativaca i velikih europskih klubova, koje je za svog kratkog života prikupio fra Juraj Vrančić. Dobrovoljne priloge prikupljene na turniru franjevci će donirati napuštenoj djeci u Španjolskoj kući u Samoboru, prihvatilištu za beskućnike u Rijeci i siromašnim obiteljima. Početak turnira je u 10 sati, a revijalnu će utakmicu od 13 sati odigrati reprezentacija svećenika i reprezentacija novinara.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.