Uskrsnice za umirovljenike

23. veljače 2018.
Komentari isključeni
2.240 Pregleda

Nakon što je gotovo dvije tisuće umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama u povodu nadolazećeg blagdana. Za isplatu uskrsnica osigurano je 560 tisuća kuna u gradskom proračunu. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu umirovljenika, a može biti 200, 300 ili 500 kuna.

Gradska uprava obavještava umirovljenike s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska primanja do dvije tisuće kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika u terminu od 1. do 9. ožujka ove godine. Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr. Uz popunjene obrasce obavezno je priložiti kopiju osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine. Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja po tuzemnoj i inozemnoj osnovi. Isplata uskrsnicabit će u poslovnici FINE u Samoboru, u vremenu od 19. ožujka do 16. travnja ove godine. Istekom tog roka prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona 33 78 132.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.