Aktiviran Stožer civilne zaštite Grada Samobora

23. veljače 2018.
Komentari isključeni
508 Pregleda

Slijedom vremenskih neprilika koje su zahvatile samoborsko područje, aktiviran je Stožer civilne zaštite Grada Samobora. Načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec upoznao je predstavnike nadležnih službi sa situacijom na terenu, koja je iznimno zahtjevna, osobito u brdskim predjelima, a sve službe samoborskog Komunalca i kooperanata su na terenu.

Naime, snijeg neumorno pada te je otežano prometovanje u cijelom gradu, a u brdskim područjima prometnice su gotovo neprohodne. Slijedom toga, u pomoć samoborskom Komunalcu je pristigla i freza iz Grada Zagreba.

Prioritet je, naglašava Stanec, sigurnost građana. Iz tog razloga aktiviraju se gradske službe, mjesni odbori i Crveni križ koji će se u najkraćem roku organizirati kako bi podijelili pomoć ugroženom stanovništvu u udaljenim područjima.

Što se tiče opskrbe električnom energijom, stanje je za sada uredno, no nadležne službe su pripravne reagirati u slučaju potrebe. Važno je napomenuti kako samoborski Komunalac i njegovi kooperanti imaju usvojen plan djelovanja kojim se osigurava maksimalna učinkovitost te kako se, osim u iznimnim slučajevima, ne može reagirati po pojedinačnim zahtjevima građana.

U stanju pripravnosti su sve službe gradskog Stožera, MUP, Crveni križ i vatrogasci te će se Stožer ponovno sastati ukoliko se za tim ukaže potreba.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.