Edukativna radionica o programu praćenja stanja čigri

21. veljače 2018.
Komentari isključeni
365 Pregleda

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije partner je projekta „Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave (ČIGRA)“ Interreg Slovenija – Hrvatska. Edukativnu radionicu za predstavljanje programa praćenja stanja (monitoringa) čigri organiziraju u petak, 23. veljače 2018., u 10:00
u Pop-up kinu na Autobusnom kolodvoru Samobor.

Projekt „Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave (ČIGRA)“, provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V – A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. Projekt traje od rujna 2017. do veljače 2020. godine, a vrijednost mu je 579.182,35 EUR. Glavni cilj projekta je povećanje stupnja očuvanosti kontinentalnih populacija crvenokljune čigre na područjima Natura 2000 u Hrvatskoj (šljunčara Rakitje i Sava kod Hrušćice) i Sloveniji kroz dugoročno osiguranje uvjeta gniježđenja.

Nositelj projekta je Zavod za ornitologiji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a partneri Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Udruga BIOM iz Hrvatske te Nacionalni inštitut za biologijo i Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.