Najnovije

Prva sjednica novog saziva gradskog Vijeća za prevenciju

19. veljače 2018.
Komentari isključeni
1.244 Pregleda

U Gradskoj vijećnici održana je danas prva sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora u novom sazivu. Predsjednica Vijeća, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pozdravila je prisutne i prije svega im zahvalila na prihvaćanju članstva.

Uz predsjednicu, Vijeće će voditi njezin zamjenik Juro Horvat, dok su članovi Željko Stopić, Vid Tušinec, Milena Kolarec, Nataša Koražija, Jelena Vojvoda, Anita Šimić, Katarina Špehar Fiškuš, Anica Francetić Kufrin i Dominik Baltić.

Podsjetimo, Vijeće za prevenciju Grada Samobora osnovano je 2009. godine, s ciljem unapređenja postojećeg načina rada službi koje se bave problematikom javnog reda i sigurnosti te kvalitetom života građana. Uz koordinaciju aktivnosti različitih službi, ustanova, udruga i skupina građana, osigurava se pouzdanost preventivnih programa i njihova trajnost. Za članove se biraju predstavnici Grada, Policijske postaje Samobor, Pučkog otvorenog učilišta, Centra za socijalnu skrb, Gradskog društva Crvenog križa, osnovnih i srednjih škola te Savjeta mladih.

Na prvoj sjednici okupljeni su čuli izvještaj o stanju sigurnosti u Gradu Samoboru u 2017. godini te kako je u padu broj svih kaznenih djela, osim onih u prometu, što prati nacionalne statistike, a slijedom čega se pokreće i nacionalni program povećanja sigurnosti u prometu. Također su dobili informacije o provedbi akcija koje se tiču suzbijanja društvene diskriminacije i maloljetničke delikvencije, a poveli su i raspravu o sve češćim upitima građana o prodaji alkoholnih pića maloljetnicima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.