Detalj s utakmice Rudar - Varaždin (foto preuzet s facebooka RK Rudar)

Pobjeda Rudara!

19. veljače 2018.
Komentari isključeni
869 Pregleda

Rukometaši Rudara u trećem kolu nastavka prvenstva u Prvoj hrvatskoj ligi – sjever, gostovali su u Zagrebu gdje su u “Kutiji šibica” na Trešnjevci odigrali utakmicu protiv drugog sastava PPD-a Zagreb. Završilo je 27:23 za Rudare koji su i dalje vodeći na prvenstvenoj ljestvici Prve lige – sjever.

Bila je to takmica od onih koje se „moraju dobiti“ i tada je obično najteže igrati, no „Rudari“ nisu dozvolili da utakmica krene u krivom smjeru i od početka su imali kontrolu igre i rezultata. Domaćini su uspijevali držati priključak do rezultata 4:4, i tada „Rudari“ počinju stvarati rezultatsku razliku da bi na kraju poluvremena imali sigurnih i uvjerljivih 18:12. U drugom poluvremenu „Rudari“ pametnom igrom održvaju stečenu prednost, a u 47. minuti imaju vodstvo 24:17 čime je pitanje pobjednika bilo riješeno. Tijekom cijele utakmice „Rudari“ su igrali dobru, na momente i odličnu obranu, a kad je tako onda i kvalitetnije ekipe teško dolaze do povoljnog rezultata. „Rudari“ su na najbolji mogući način odradili teško gostovanje, a ostvarena pobjeda i nova dva boda izuzetno su bitni za održavanje prednosti ipred pratitelja ekipa KTC-a i Bjelovara.

Nakon 16 odigranih kola i ostvarenih 14 pobjeda rukometaši „Rudara“ zasluženo se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice, s predošću od jednog boda ispred ekipe KTC-a i pet bodova više od ekipe Bjelovara.

Rudar: F Cvetković; K. Skendrović, F. Skendrović; M. Štajnkler 1; L. Gaća 2; D. Trčak 5; H. Tojčić 8; T. Štajnkler; T. Brnas 3; D. Banjedvorec 1; A. Trčak 4; J. Žitković; E. Fresl 3; M. Jurić;

U narednom 17. kolu „Rudari“ na svom parketu dočekuju ekipu „Viro-Virovitice“.
Utakmica „Rudar – Viro-Virovitica“ igra se u subotu 24.2. s početkom u 18.30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.