Željko Stanec izabran za predsjednika samoborskog HSS-a

17. veljače 2018.
Komentari isključeni
2.731 Pregleda

Na danas održanoj izbornoj skupštini Gradske organizacije HSS-a Samobor za novog predsjednika izabran je Željko Stanec, dosadašnji potpredsjednik i zamjenik samoborskog gradonačelnika. Delegati Skupštine, koji se do sada nikada nisu okupili u tako velikom broju, njih 311 od 407, dali su mu jednoglasnu podršku te će on sada umjesto Kreše Beljaka voditi samoborski HSS.

“S obzirom da ja na broje obaveze kao čelni čovjek HSS-a i ostale funkcije koje obnašam, nemam dovoljno vremena posvetiti se Gradskoj organizaciji logično je da tu funkciju preuzme netko drugi tj. moj bliski suradnik Željko Stanec. Siguran sam da se ništa neće promijeniti na gore već može biti samo još bolje. Nema nikakvih promjena smjerova u Samoboru, idemo u dobrom smjeru i dalje” – rekao je Krešo Beljak koji je samoborski HSS vodio 12 godina. Rekao je i kako je velik odaziv na Skupštinu dokaz da postoji želja da HSS u Samoboru bude još bolji i da još bolje brine za Samobor, jer su im birači za to dali povjerenje.

“Način na koji HSS radi u Samoboru želim preslikati kao model rada HSS-a na državnoj razini. Gradska organizacija HSS-a u Samoboru je najbrojnija i najjača u HSS-u” – rekao je Krešo Beljak te istaknuo kako je vrijeme da ljudi iz samoborskog HSS budu i na čelnim funkcijama u Zagrebačkoj županiji te je najavio da će Gradska organizacija HSS-a Samobor na predstojećim izborima za predsjednika Županijske organizacije HSS-a imati svog kandidata, koji će, vjeruje Krešo Beljak, pobijediti i dati novi zamah politici u Zagrebačkoj županiji, a kako izborni rezultat u budućnosti ne bi bio upitan.

Mnogi od nas ovdje u Samoboru mogu i trebaju učiti, jer konačni cilj je da HSS kroz nekoliko godina postane stožerna stranka hrvatske politike i da iznjedri ministre pa i predsjednika Vlade.” – rekao je Krešo Beljak te zahvalio svima koji su bili uz njega poželjevši novom predsjedniku puno uspjeha u daljnjem radu.

Željko Stanec je delegatima, predstavljajući prije glasanja svoju kandidaturu, rekao kako će mu glavni cilj biti da HSS u Samoboru bude temeljen na poštenju, iskrenosti i poštovanju svakog pojedinog člana. Program rada temeljit će, kaže Stanec, na znanju iskustvu, mjerljivosti rezultata, ali i mladosti. Potom je Željko Stanec obrazložio prijedlog svakog pojedinog člana za izbor. Glasalo se javno, jer je istaknuto točno onoliko kandidata koliko ih se i bira. No, kako je na dnevnom redu prihvaćeno da će se izbor provesti tajno išlo se prije samog glasovanja u izmjenu poslovnika.

Tako su za potpredsjednike samoborskog HSS-a izabrani Stjepan Kozlina i Mario Vlahović, tajnik je Danijel Cvetković,a blagajnik Dominik Baltić. Izabrani su i članovi Odbora kao i predstavnici Tajništva i Predsjedništva te su birani predstavnici Gradske organizacije u Skupštini županijske organizacije HSS-a. Svi su izabrani jednoglasno!

Izborna Skupština Gradske organizacije HSS-a održana je u dupkom punoj dvorani Srednjih škola Samobor, a među gostima koji su se prisutnima obratili bili su ratni heroj Domovinskog rata Nikica Burić, zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, glavni tajnik stranke Ilija Čorić, predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Marija Ledinski Anić i novoizabrani predsjednik HSS-a Svete Nedelje, Ivica Brajdić.

Skupštini su nazočili i potpredsjednica Županijske organizacije HSS-a, Martina Glasnović, potpredsjednica Foruma žena Županijske organizacije SDP-a Zvjezdana Sečen, gradski pročelnici Mladen Ogrinc, Marinko Đžepina, Željko Radovanić, Zvonko Županči , pročelnica ureda samoborskog gradonačelnika, Valentina Horvat kao i drugi gosti.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.