Proglašeni najbolji sportaši grada Samobora za 2017. godinu!

16. veljače 2018.
Komentari isključeni
2.958 Pregleda

Najbolje u samoborskom sportu za 2017. godinu Samoborski športski savez nagradio je večeras na svečanosti proglašenja sportaša godine, koja je održana u Centru za mlade Bunkeru. Laureate je izabrao žiri sastavljen od članova Izvršnog odbora Samoborskog športskog saveza, poznatih sportaša i predstavnika medija.

Najboljom sportašicom je proglašena Helena Vuković iz Judo kluba Profectus.
Ostvarila je sjajne rezultate u protekloj godini. Svjetsko kadetsko judo prvenstvo – Santiago – Chile – 1. mjesto Europski kadetski judo kup – Zagreb – 1. mjesto, Kadetsko prvenstvo Hrvatske – Zagreb – 1. mjesto.

Najbolji sportaš grada Samobora u protekloj godini je Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor. Mario je odličan sportaš već dugi niz godina i ostvaruje vrhunske rezultate te je klasificiran kao sportaš prve kategorije HOO-a. U 2017. Godini Mario je ostvario iznimno dobre rezultate od kojih su dva najvažnija ulazak u finale (15 najboljih streličara ukupno 3500) sa „savršenim“ tj. najvećim mogućim rezultatom (900 od 900 krugova) i završetak na sedmom mjestu na najelitnijem natjecanju svjetskog kupa u Las Vegasu (veljača 2017). Na Univerzijadi u Taipeu osvojio je brončanu medalju, prvu ikad medalju s tog natjecanja za Hrvatsko streličarstvo i samoborski sport. S obzirom da je Mario trenutno u inozemstvu nagradu je preuzela njegova trenerica Lana Koller Fundelić.

Najbolja sportska muška ekipa Grada Samobora za 2017. je Rukometni klub Rudar.
Rukometaši Rudara zauzeli su 1. mjesto u jesenskom dijelu natjecanja 1. HRVATSKE RUKOMETNE LIGE SJEVER i 9. mjesto u 1. HRVATSKOJ PREMIJER RUKOMETNOJ LIGI.

Za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Samobora u 2017 godini je izabrana ekipa Karate kluba Samobor – ekipne prvakinje države – Ana Lenard, Maja Lenard, Silvija Buzaljko, Ivana Bebek.

Sportaš godine s invaliditetom je stolnotenisač Pavao Jozić član STKI Synergia Samobor, koji je dobio i posebno priznanje za vrhunsko sportsko postignuće u protekloj godini, a temeljem čak 4 osvojene medalje na prestižnim europskim i svjetskim natjecanjima srebrna medalja ekipno na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, srebrna medalja ekipno na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, brončana medalja pojedinačna na Europskom Prvenstvu za osobe s invaliditetom, zlatna medalja pojedinačno na Otvorenom prvenstvu Češke.

Posebno priznanje za razvoj i unaprijeđenje sporta osoba s invaliditetom zaslužio je Viktor Jozić – predsjednik, igrač i trener igrača u kolicima Stki Synergia Samobor. Dopredsjednik Športskog Saveza Osoba s Invaliditetom Zagrebačke Županije. Četverostruki državni prvak u stolnom tenisu osoba s invaliditetom. Sportom osoba s invaliditetom bavi se od najranije mladosti nastupajući u nekoliko sportova. U Stki Synergia, zadnjih nekoliko godina radi kao volonterski trener za sve uzraste, a posebno se posvetio radu sa igračima u kolicima. Kako bi nadopunio svoje znanje i kompetencije završio je tečaj osposobljavanja trenera stolnog tenisa u organiziciji Sportskog učilišta i Hrvatskog Stolnoteniskog Saveza te tako postao i licencirani trener. U zadnjih pet godina u Samoboru organizirao je Državno Prvenstvo za osobe s invaliditetom i nekoliko međunarodnih turnira te priprema Hrvatske stolnoteniske reprezentacije osoba s invaliditetom.Poseban veliki je njegov doprinos u organizaciji i stvaranju stolnoteniske dvorane Synergia u Samoboru, koju je uz pomoć svojih suradnika te Sportskih Objekata Samobor, Samoborskog športskog saveza i Zajednicom sportskih udruga i Saveza Zagrebačke Županije uredio kao jednu od najljepših i najkvalitetnijih stolnoteniskih dvorana u Hrvatskoj. Dvorana Synergia postala je pravi dom svih klubova i zaljubljenika stolnog tenisa grada Samobora.

U konkurenciji najboljih sportaša veterana nagradu je dobila Ivana Medvedović članica Stolnoteniskog kluba Samobor. Na veteranskom prvenstvu Hrvatske odigranom 08. 04. 2017. u dvorani LifeClass terme Sv. Martin na Muri Ivana Medvedović u kategoriji veteranki u pojedinačnoj kategoriji osvaja 3. mjesto, a u kategoriji parova zajedno s Sandom Vidović drugo mjesto.Članica je seniorske ekipe koja se natječe u 1. HL zapad.

Stolnoteniskom klubu Samobor pripala je nagrada za jubilarnih 50 godina rada i djelovanja. Počelo je davne 1967. godine kada je inž. Ivan Medvedović utemeljio klub u okviru SD “Mladost”. Započelo se tako da se naprosto “s ulice pokupilo” nekoliko dječaka i djevojčica i pozvalo na prve treninge u dvorani DŠR “Partizan” Samobor. Kako su treninzi odmicali, neki od njih su se počeli isticati. Bili su to Milica i Branislava Resanović, Ančica Čačić, Maja Fijan, te nešto kasnije Držislav i Siniša Leopold, Ranko Štengl, Jurica i Vlado Domin, Milan Žegarac, Davor Novosel i drugi. Svi ovi djelatnici dali su doprinos i omogućili rad i razvoj stolnog tenisa u Samoboru kao i pružili izuzetnu promociju gradu kroz kvalitetne rezultate tijekom svih ovih godina, a sve kroz djelovanje i unapređenje istog u STK Samobor.

Najbolji sportski djelatnik u protekloj godini je Ivan Bezjak iz Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor. Ivan Bezjak je dugogodišnji samoborski sportski djelatnik, a najaktivniji je bio kao predsjednik Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor te kao trener i član čelništva Karate kluba „Mladost“ Samobor. U vrijeme njegovog mandata na čelu Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor, navedena sportska udruga je redovito provodila brojne rekreacijske aktivnosti, a broj članova udruge, kao i broj vježbačkih skupina, se povećava te se kvaliteta programa sportske rekreacije kontinuirano unapređuje. Istovremeno je Društvo za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor bilo angažirano na nizu projekata izdavanja knjiga i organizacije izložbi o sportskoj rekreaciji i kyokushin karateu u Samoboru, a za svoje redovne aktivnosti su primili brojne nagrade Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

Najbolji sportski trener grada Samobora u protekloj godini je Matija Frlić iz Judo klub Profectus Samobor. Pod njegovim vodstvom za Judo klub Profectus 2017. godina bila je izuzetno uspješna. Na Svjetskom kadetskom prvenstvu – Santiago de Chile, Helena Vuković je postala svjetska kadetska prvakinja. Na Europskom kadetskom prvenstvu u Kaunasu, Litva, Lara Cvjetko osvaja titulu Europske prvakinje.Na svim natjecanjima u 2017. godini osvojeno je 59 zlatnih medalja, 55 srebrnih, 74 brončane i 9 pokala. Matija Frlić je i osnivač i pokretač programa „Judo za sve“ za djecu s teškoćama u razvoju.

Perspektivnim sportašicama Grada Samobora u protekloj godni proglašene su Josipa Koletić – konjički klub Mirnovec, Nika Kovač – ženski rukometni klub Samoor i Leire Golubić – Gimnastički klub Samobor.

Perspektivnim sportašima grada Samobora u 2017. g. proglašeni su Ivan Lindić – JK Profectus Samobor, Borna Stanić – Karate klub Bregana, Leon Gorički – Judo klub Samobor, Mislav Prekrat – Atletski klub Samobor 2007, Fran Martinko – RK Rudar, Niko Mixich – Košarkaški klub Samobor i Mihael Bartolić – RK Rudar.

Priznanje su primile perspektivne mlade ekipe, a to su kadeti Karate kluba Samobor, Rukometni klub Rudar- B dječaci, mlađe kadetkinje Gimnastičkog kluba Samobor te djevojčice A Ženskog rukometnog kluba Samobor.

U kategoriji učeničkog sporta nagrađeni su Maja Petrušić i Ivan Lindić iz Školsko športskog društva Bogumilac. Maja je bila odlična učenica i primjerenog vladanja kroz osam godina školovanja u OŠ Bogumila Tonija. Sudjelovala je u mnogim natjecanjima na kojima je postigla izvrsne rezultate i ekipno i pojedinačno. Osvojila je ukupno 4 medalje na Državnim prvenstvima (zlato, dva srebra i broncu). U osvajanju svake medalje Maja je dala veliki doprinos. U školskoj godini 2016./2017. nastupila je za školu u tri sporta.Odbojka, atletika i kros. Odbojkom se aktivno bavi i u OK Samobor. U odbojci je nastupila u prvoj postavi naše škole i osvojila drugo mjesto na općinskom natjecanju.

Ivan Lindić je učenik OŠ B. Toni, Samobor, odličnog uspjeha i primjerenog vladanja. Prošle školske godine bio je izuzetno aktivan i uspješan u školskom sportu. Sa ekipom škole osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju iz atletike u Vinkovcima, drugo mjesto na Državnom natjecanju iz juda u Opatiji, na županijskom natjecanju u krosu osvojio je peto mjesto, a na gradskom natjecanju iz futsala osvojio je drugo mjesto.

Priznanje za uspješno odigranu sezonu i ostvareni rezultat primio je Nogometni klub Zrinski Farkaševec. 2017. godina je za NK Zrinski bila jedna od najuspješnijih u povijesti. Seniori su ti koji su najviše razveselili svojim rezultatima. Početkom lipnja su pobjedom u Kerestincu rezultatom 0:3 postali prvaci Kupa Nogometnog središta Samobor u kojem su nastupile i mnoge momčadi iz viših rangova natjecanja (NK Samobor, NK Sava, NK Sloga Suza, NK top, NK Stupnik), a na kraju godine i jesenski prvaci 1. Županijske nogometne lige s 6 bodova prednosti. Vrijedi napomenuti i da je posljednji puta kada je neki samoborski nogometni klub bio vodeći tj. postao prvak lige u kojoj je nastupao, bilo prije 10 godina.

Svečanosti u Bunkeru nazočili su uz brojne sportaše, predstavnici Grada Samobora, Zagrebačke županije te brojni djelatnici iz svijeta sporta. Mogućnosti za bavljenjem sportom u Samoboru su velike jer ima 4.400 aktivnih registriranih sportaša, 2 700 djece u sportu , 55 sportskih udruga, 600 rekreativaca u 35 sportskih grana. U ime nagrađenih Samoborskom športskom savezu zahvalio je Pavao Jozić.

Fotografije: Edi Kirschenheuter

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.