Nakon kilometara svjetskih cesta, Rukavine stigle u Gradsku knjižnicu Samobor

16. veljače 2018.
Komentari isključeni
827 Pregleda

Književna druženja četvrtkom u Gradskoj knjižnici Samobor ovaj su put ugostila zanimljiv par – Borisa i Kristinu Rukavinu, koji već godinama motorima obilaze svijet, još od 1989. godine i putovanja jugom Europe da bi u međuvremenu prošli nebrojene kilometre cesta istočne Europe, daleke Azije, Arapskog poluotoka i dijela Afrike.

U knjižnici je okupljene svojim predavanjem na putovanje zemljama kao što su Kazahstan, Uzbekistan, Iran i dalje, poveo Boris Rukavina. Kilometri putovanja zabilježeni su fotografijama i viedo materijalom, a dojmovi i razmišljanja objedinjena su u dva toma knjige naziva “Euroazijske priče i jedna afrička”.
Od nedavno se ova zanimljiva motociklistička “odiseja” može pronaći u samoborskoj knjižnici te posuditi i u miru posjetiti neke od, nama i dalje egzotičnih, zemalja.
Iako, kako se iz putopisnog predavanja moglo zaključiti, ljudi su u dijelovima svijeta koje su obišle Rukavine susretljivi, prijateljski raspoloženi i žive životima koji su, u onim temeljnim stvarima, ispunjeniji sličnostima nego razlikama u odnosu na naše živote. Tako da se i spomenutu egzotičnost može shvatiti uvjetno.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.