Kvantna fizika u vrtiću

16. veljače 2018.
Komentari isključeni
659 Pregleda

U okviru redovitih odgojno-obrazovnih aktivnosti u Dječjem vrtiću Izvor u Samoboru započela je izvedba programa pod nazivom “Kvantna fizika u vrtiću”. Program je usklađen sa suvremenim obrazovnim programima Europske unije gdje se naglasak stavlja na znanstveno obrazovanje 21. stoljeća kod djece u najmlađoj dobi. Cilj programa je da se djecu izloži i nekima od najsloženijih tema prirodnih znanosti. Pri tome naglasak nije na usvajanju i povezivanju činjenica, već na razvijanju načina razmišljanja, poticanju da se postavljaju pitanja i da se istražuje. Upoznavanje sa složenošću svijeta oko nas usmjereno je ka shvaćanju da ima puno važnih i neodgovorenih pitanja na koja odrasli ne znaju odgovore. Znanstveno obrazovanje djece je zajednički projekt vrtića, obitelji i vrhunskih stručnjaka.

Budući da djeca uče kroz igru, ovaj put su sepoigrali atomima. To je samo prva od planiranih osam radionica koje slijede. Ovaj projekt provodi profesor doktor znanosti Dalibor Paar u suradnji s odgojiteljicama Mirjanom i Sanjom. Zanimanje djece bilo je na zavidnoj razini, a u sklopu provedenih aktivnosti, djeca su dobila i domaći zadatak. Na taj način zasigurno će se interes proširiti i u obitelj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.