Kvalitetnije upravljanje gradskom imovinom

16. veljače 2018.
Komentari isključeni
436 Pregleda

Grad Samobor s početkom nove godine počinje uvoditi nova pametna rješenja koja će omogućiti efikasniji rad Gradske uprave i još veću interakciju s građanima. Naime, nakon izvršenih detaljnih priprema i organizacije, započela je implementacija PRLS metodologije Upravljanja imovinom i aplikacije Registar nekretnina Grada Samobora. Sustav će omogućiti inventuru cjelokupne nepokretne imovine kojom Grad upravlja, analizu uspješnosti upravljanja te učinkovito izvještavanje kako za svakodnevne potrebe, potrebe državne revizije, usklađivanja dugotrajne imovine s registrom nekretnina tako i za pripremu izrade strategije upravljanja imovinom.

Što to znači za građane? Sustav će pružati podršku lokalnom ekonomskom razvoju u smislu centralnog mjesta na kojem će budući investitori moći dobiti potpune informacije o imovini i planovima za razvoj, kao i podršku pri odlučivanju o povećanju učinkovitosti upravljanja imovinom u cilju stavljanja u funkciju neiskorištene imovine te planiranje i učinkovitije korištenje postojeće imovine. Nadogradnja će kroz kraće vrijeme uključiti i mogućnost interakcije s građanima koji će na ovaj način imati pristup samom sustavu i puno lakše pratiti tijek ostvarivanja svog zahtjeva.

Proces implementacije Registra nekretnina Grada Samobora provodi se u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.