Ambiciozna HVIDRA

16. veljače 2018.
Komentari isključeni
772 Pregleda

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje u Ustanovi za sveobuhvatnu skrb Tigrovi u Rakitju organizirala je 9. veljače svoju 25. redovitu izvještajnu skupštinu.

Predsjednik udruge Miljenko Komes izvijestio je da će se i dalje raditi na provođenju programa koji će psihološki, zdravstveno i socijalno osnaživati hrvatske ratne vojne invalide i njihove obitelji, a to su zdravstvena skrb (liječenje u poliklinici, toplicama, pomoć kod obavljanje specijalističkih i drugih pregleda u bolnicama), podizanju kvalitete života bavljenja sportom i rekreacijom, natjecateljskim aktivnostima, brinut će se i dalje o dostojnom obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata, a djeci satom povijesti na prvoj crti bojišnice, uz odavanje počasti kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i obilaskom terena, prenositi istina o Domovinskom ratu i stradanju naših građana i branitelja.

Rad HVIDRE pohvalili su brojni gosti, a general Josip Lucić upoznao je nazočne s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb Tigrovi, s izraženom željom da se u njoj okupljaju sudionici Domovinskog rata iz cijele Hrvatske, a ne samo Tigrovi.

Zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak pohvalila je zajedništvo i trud udruge koja se brine o stradalnicima Domovinskog rata. Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat iskazao je zadovoljstvo radom udruge te obećao da će udrugu i dalje financijski podržati, čak i izdašnije, jer je ambiciozna što dokazuje svojim izvješćima i planom i programom rada.

Zamjenik župana Hrvoje Frankić obećao je pomoć sukladno mogućnostima, u županijskom proračunu u kojemu su povećana sredstva za braniteljske udruge Zagrebačke županije za iznos od 50 tisuća kuna. Za stacionarno liječenje u Naftalanu prednost će imati novi zahtjevi branitelja, onih koji to još nisu koristili.

Uime Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva branitelja nazočne su pozdravili dr. Tonči Soža i Ivanka Brekalo.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Juro Horvat obecal više novaca , a pred dva mjeseca su odbili amandmane kojima bi se udruzi povecala sredstva. Koje licemjerje.