Predavanje o epilepsiji

14. veljače 2018.
Komentari isključeni
590 Pregleda

Uz današnje obilježavanje Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije dr. Angelika Tičinović Ivančić održala je za članove Učiteljskog vijeća Osnovne škole Milana Langa iz Bregane predavanje pod nazivom “Epilepsija – protokol postupanja s oboljelim učenikom”. Kroz sadržajno izlaganje školska liječnica iznijela je sve pojedinosti vezane uz pružanje pomoći osobama koje dobiju epileptični napad. Pritom je navela i čitav niz primjera iz svakodnevne prakse te ukazala na najčešće pogreške. Učitelji su nakon predavanja mogli postavljati pitanja, a imali su mogućnost i sami iznijeti primjere vezane uz učenike oboljele od epilepsije iz svoje školske prakse.

Kao što je poznato, 26. ožujka obilježava se i tkz. “ljubičasti dan” te se oblačenjem ljubičastih majica želi dati podrška svima oboljelima od epilepsije. Prošle su godine djelatnici škole u Bregani obukli ljubičaste majice i odigrali odbojkaški susret, a ove će godine škola, zajedno s Volonterskim centrom “Kad bi svi” iz Samobora sudjelovati u tradicionalnoj “ljubičastoj biciklijadi” koja će startati u Samoboru, a za cilj će imati školsko igralište u Bregani. Budući da 26. ožujka pada u ponedjeljak, projekt će se realizirati dan ranije, u nedjelju, 25. ožujka. Planirani početak je u podne, a nakon dolaska na igralište sve prisutne će svojom svirkom zabavljati sjajna grupa “Tricikl”.

Igor Matijašić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.