Popunjeni odbori i komisije svetonedeljskog gradskog vijeća

14. veljače 2018.
Komentari isključeni
634 Pregleda

Svetonedeljski gradski vijećnici izabrali su jučer članove dviju komisija Vijeća, za statut i poslovnik te za imenovanje ulica, kao i četriju odbora, za gospodarstvo i razvoj grada, za komunalne djelatnosti, za društvene djelatnosti i socijalnu politiku i za dodjelu javnih priznanja. Na početku rasprave vijećnik Damir Halužan je uime Kluba HDZ-a i HSS-a izrazio nezadovoljstvo ponuđenim brojem mjesta, na što je predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak istaknuo kako je svima na vrijeme upućen zahtjev za očitovanje o tome, no vijećnici HDZ-a i HSS-a nisu ni nakon produljenja roka dostavili i predali svoje prijedloge. Vijećnici HDZ-a i HSS-a potom su napustili sjednicu na koju se više nisu vratili, pa su uzeti u obzir prijedlozi pristigli od vijećnika Nezavisne liste Darija Zurovca, vijećnika Nezavisne liste Drage Prahina, vijećnika SDP-a i vijećnika liste Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Komisija za statut i poslovnik tako čine Ivica Vojvodić kao predsjednik te Gabrijel Deak i Ivana Bertović, Odbor za gospodarstvo i razvoj grada Matej Vrdoljak kao predsjednik te Drago Prahin i Božidar Jedvaj, Odbor za komunalne djelatnosti Marko Kresonja kao predsjednik te Mario Pšeničnjak i Irena Lacković, Odbor za društvene djelatnosti i socijalnu politiku Sabrina Pejić kao predsjednica te Romana Semenić i Katarina Špehar, Odbor za dodjelu javnih priznanja Mario Čižmešija kao predsjednik te Stipo Ćorluka i Andrijana Iviček, a Komisiju za imenovanje ulica Mario Čižmešija kao predsjednik te Gabrijel Deak i Stipo Ćorluka.

Posljednju točku Dnevnoga reda, prijedlog Odluke o javnim priznanjima Grada Svete Nedelje, koja je jednoglasno prihvaćena, uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako su ovom odlukom uređene vrste javnih priznanja, postupak dodjele te definirana tijela koja provode postupak dodjele. Uvedeno i jedno novo priznanje – Priznanje Grada Svete Nedelje, kao i novčani iznosi koji će se dodjeljivati uz pojedina priznanja.

Vijećnička pitanja u aktualnom satu ponajviše su se doticala komunalne problematike u smislu održavanja prometnica te je u tom kontekstu vijećnika Jozu Vrdoljaka (HDZ) zanimalo može li se snijeg čistiti uz prometnicu Franje Tuđmana u Bestovju, bez obzira na to što na njoj nema nogostupa, a građani taj dio koriste kako bi došli do autobusne stanice. Gradonačelnik Dario Zurovec odgovorio je da će obavijestiti zimsku službu da pripaze i uvrste taj dio prometnice u redovito čišćenje. Vijećnik Mario Čižmešija (SDP) ukazao je na problem nedovršenih prekopa na cestama, primjerice na Svetonedeljskoj cesti kod Imunološkog zavoda i na Novačkoj cesti koji se prilikom snježnih oborina baš i ne vide te predstavljaju opasnost za vozače. Gradonačelnik Dario Zurovec odgovorio je kako su svi prekopi za koje je Grad imao saznanja sanirani prije padalina, a dio njih rješava se i prema prijavi građana. Također je istaknuo da ukoliko se uoči bilo kakav nesanirani prekop ili nepravilnost na prometnici da se kontaktiraju gradske službe koje će problem riješiti u najkraćem mogućem roku.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.