Najnovije
Vincekovo na Kožlaku (19. siječnja 2019. 13:09)
Najava iskopčanja struje! (19. siječnja 2019. 13:07)
Antigona u samoborskom kinu (19. siječnja 2019. 13:05)
Zimski uvjeti na cestama (18. siječnja 2019. 10:47)
Bernarda Brunović na Dori (17. siječnja 2019. 17:51)
Škola Milana Langa na Ekološkom kvizu (17. siječnja 2019. 17:11)
Upravljanje stambenim zgradama u 2019. (17. siječnja 2019. 16:31)

Sveta Nedelja po 21. put ludovala pod maskama

13. veljače 2018.
Komentari isključeni
645 Pregleda

Pred mnogobrojnom publikom na svetonedeljskom trgu brojne vesele i šarolike maske dječjih maskiranih skupina prodefilirale su u subotu fašničkom pozornicom na 21. Svetonedeljskom fašniku. Dječji fašnik otvorio je Frano Ridjan uz Strmečke mališane s fašničkom himnom i Svetonedeljske mažoretkinje, a potom je na scenu stupilo 700 mališana.

Dječji vrtić Linigra predstavio se sa dvije maskirane skupine: Ladies and gentlemen i liječnici. Dječji vrtić Osmijeh bio je “Proljeće”. Dječji vrtić Slavuj nastupio je sa 8 maskiranih skupina. To su Kiša, Šišmiši, Lavovi, Sportaši, Vitezovi i dobre vile, Ronioci, Kraljica i njena straža te Čarobnjaci. Na pozornici su se predstavili veseli i raspjevani Dječji zborovi Pikići i Samoborček sa po tri pjesme.

Između vrtićkih i školskih nastupa uslijedile su atraktivne koreografije maskiranih članica Plesnog kluba Balans koji su nastupili sa 5 točaka: Queen of the heart i karte, Crna udovica i njezini pauci, Pipi duge čarape, Trolovi i Snjeguljica i 7 patuljaka.

Svetonedeljski školarci također su nastupili na ovogodišnjem fašniku i to s 10 maskiranih skupina: Život na selu, Šeširi, Doktori, Čokolade, Pračovjeci, Zvjerinjak, Navijači, Suho more, Hrvatska repka i Majdini veseljaci.

Sve dječje maskirane skupine počastile su se besplatnim krafnama i Mc Donalds sokovima. Turistička zajednica grada Svete Nedelje vrtićkim i školskim maskiranim skupinama osigurala je novčane nagrade koje će iskoristiti za prigodne izlete.

Poslijepodnevni program održao se također pod voditeljskom palicom Frane Ridjana, a započeo je već tradicionalno pucnjevima iz kubura svetonedeljskih Gromovnika. U tom dijelu programa nastupile su Svetonedeljske mažoretkinje te Plesni studio Ametist. Natjecale su se i pojedinačne maske koje su osvojile vrijedne bogate nagrade sponzora. Najboljima i najorginalnijima nagrade je uručila zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak. Gost fašnika bio je i stand up komičar Vlatko Štampar.

Za kraj fašničkih spelancija u Svetoj Nedelji, uz besplatno kuhano vino, Ivan Zak je pred prepunim gradskim trgom zabavljao veselu i odlično raspoloženu publiku koja je više od dva sata zajedno s njim pjevala njegove nezaboravne hitove.

Organizatori i pokrovitelji Svetonedeljskog fašnika su Turistička zajednica grada Svete Nedelje, Grad Sveta Nedelja i Komunalno poduzeće Svenkom.

Foto: Fotoklub KLIK Sveta Nedelja

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.