Najnovije

Bijeli Fašnik

13. veljače 2018.
Komentari isključeni
842 Pregleda

Samoborska zimska služba provela je i cijelu proteklu noć na terenu čisteći napadali snijeg, kojega u nizinskim predjelima ima neznatnih 5 do 10 centimetara, u visinskim u blizini grada i u dijelovima Samoborskog gorja od 15 do 20 centimetara, a na Žumberku i 50 do 70 centimetara. Sve ekipe i dalje raliče i posipavaju ulice – kaže voditelj Komunalčeve zimske službe Miljenko Beljak – i apelira na vozače da ne izlaze na ceste bez propisane zimske opreme. Prema prognozi za samoborsko područje, snijeg bi trebao prestati padati između 12 i 14 sati, počet se topiti i sve će se pretvoriti u bljuzgu. Tek sutra navečer očekuje se zahladnjenje uz mogućnost stvaranja poledice, pa će tijekom dolazeće noći i sutra zimske služba ceste posuti sipinom i solju.

Od dežurnog prometnika u uredu Samoborčeka na Autobusnom kolodvoru doznajemo da svi autobusi prometuju bez kašnjenja, a zbog snijega skraćeno vozi linija za Slani Dol – do Draganja Sela, linija za Noršić Sela do Svinjarića, a linija za Bukovje do Cerja.

Kako su najavili iz zimske službe, tijekom poslijepodneva, pa do početka fašničkog programa, bit će očišćena i ploha Trga fašničkih velikana Slobodne Fašničke Republike Samobor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.