Najnovije
Vincekovo na Kožlaku (19. siječnja 2019. 13:09)
Najava iskopčanja struje! (19. siječnja 2019. 13:07)
Antigona u samoborskom kinu (19. siječnja 2019. 13:05)
Zimski uvjeti na cestama (18. siječnja 2019. 10:47)
Bernarda Brunović na Dori (17. siječnja 2019. 17:51)
Škola Milana Langa na Ekološkom kvizu (17. siječnja 2019. 17:11)
Upravljanje stambenim zgradama u 2019. (17. siječnja 2019. 16:31)

Deset medalja iz Danske za “profectusovce”

12. veljače 2018.
Komentari isključeni
544 Pregleda

Deset natjecatelja Judo kluba Profectus Samobor od petka s trenerima boravi u Danskoj, u prekrasnom mjestu Brenderup na otoku Funen kao gosti Judo kluba Særslev.

Zlatna europska kadetska medalja Lare Cvjetko i svjetsko kadetsko zlato Helene Vuković nisu prošli nezamijećeno u judo svijetu, pa je krajem prošle godine Judo klub Profectus Samobor primio poziv iz Judo kluba Særslev iz Danske za nastup na Otvorenom prvenstvu Danske koje se ovaj vikend održalo u Vejlu, glavnom gradu Južne Danske. Rezultati Samoboraca opravdali su očekivanja domaćina i samoborskog kluba.

Na otvorenom prvenstvu Danske u subotu i nedjelju nastupilo je više od 400 natjecatelja iz 80 klubova iz 13 država u uzrastima mlađih kadeta do 15 godina starosti, kadeta, juniora i seniora, a Judo klub Profectus Samobor imao je predstavnike u svim uzrastima.

Lara Cvjetko je u kadetskom uzrastu u tri borbe ostvarila i tri pobjede ipponima i osvojila zlato. Borila se i u juniorskom uzrastu, u kategoriji do 57 kg, s četiri ippona stigla je do finala i onda izgubila od iskusnije Dankinje Buwalde te osvojila srebro.

Helena Vuković i u juniorskoj konkurenciji nastavlja s pobjedama, pa je i u Danskoj bez poraza stigla do zlatne medalje. U kategoriji seniorki preko 78 kilograma Helena i njezina sestra Katarina Lucija pobijedile su sve suparnice, a u međusobnoj odlučujućoj borbi Helena je bila bolja i osvojila još jednu zlatnu, a Katarina Lucija srebrnu medalju.

Marcel Škalec
je u kategoriji preko 100 kg također došao do zlatnog odličja.

U uzrastu do 15 godina u kategoriji djevojaka do 44 kg Nina Cvjetko je osvojila srebrnu medalju, a Dora Hrkec u kategoriji do 57 kg brončanu.

Tena Pšeničnjak je nastupila u uzrastu kadetkinja u kategoriji do 48 kilograma, imala je 4 protivnice i zabilježila 3 pobjede i poraz te osvojila izvrsno drugo mjesto i srebrnu medalju.

I na kraju, održano je natjecanje i u Open kategoriji, tj. kategoriji seniora i seniorki u kojoj težina nije bitna. U ženskoj open kategoriji Katarina Lucija Vuković je stigla do brončane medalje.

Četiri zlata, četiri srebra i dvije bronce na Otvorenom prvenstvu Danske je izvrstan rezultat za “profectusovce”. U ekipnom plasmanu osvojeno je 6. mjesto između 80 klubova.

Nakon natjecateljskog dijela slijedi trening kamp s domaćinima koji će se iskoristiti za bolje upoznavanje i dogovor oko daljnje suradnje. Članovi Judo kluba Profectus Samobor se u srijedu u poslijepodnevnim satima vraćaju u Hrvatsku.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.