Anina španjolska bronca

12. veljače 2018.
Komentari isključeni
800 Pregleda

Iz Guadalajare u Španjolskoj stižu nam odlične vijesti s natjecanja Svjetske karate federacije gdje se održao turnir tzv. Serije A koji se boduje za poredak na svjetskoj karate rang listi. Samoborska šampionka Ana Lenard je po prvi put nastupila u kategoriji do 68 kg te se odmah uspjela domoći pobjedničkog postolja osvojivši brončano odličje.

U Guadalajari je nastupilo 1354 natjecateljici i natjecatelja iz 82 države cijelog svijeta. Ana je svoje brončano odličje izborila u konkurenciji 62 natjecateljice ostvarivši pet pobjeda i jedan tijesan poraz.

Put do medalje tekao je ovako: 1. kolo Bouazis (Tunis) 2:0, 2. kolo Zaqoomi (Danska) 2:0, 3. kolo Debatty (Belgija) 2:3 /poraz/.

Belgijka se izborila za finale, pa je Ana nastavila natjecanje: 1. borba repasaža Frost (Škotska) 1:0, 2. borba repasaža Wold (Nizozemska) 1:0, borba za broncu: Suzuki Maya (Japan) 2:0.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.