Sunčana promenada maskiranih osnovaca

11. veljače 2018.
Komentari isključeni
1.241 Pregleda

Oko tisuću mališana iz svih samoborskih osnovnih škola formiralo je jutros, konačno i uz sunčeve zrake, dječju maskiranu povorku i Perkovčevom ulicom, od fašničkih vrata, predvođeni Srakom i njezinim sračićima, u čak 30 morskih skupina stiglo do središnjeg dijela Srakine rivijere gdje su se mnoštvu posjetitelja predstavili svojim maštovitim kreacijama. Jutarnji program otvorili su svojim pjesmicama dječji zborovi Pikićii Smješak, a potom su redom nastupale osnovne škole Samobor, Mihaela Šiloboda, Rude, Milana Langa i Bogumila Tonija.

Program Osnovne škole Samobor i njezinih 30 grupa nosio je naziv “More zove”, Osnovna škola Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem na Fašnik je došla u 3 skupine s “Potragom za Okićkim ribama”, Rude su se predstavile maskom “Malci idu na more”, devet skupina Osnovne škole Milana Langa iz Bregane odglumilo je “Super junake Langove ulice”, a Osnovna škola Bogumila Tonija u 7 je činova, odnosno skupina, otpjevala “Na samoborskom plavom morskom žalu”.

Srakinom rivijerom zaplivali su i zaplovili ribice, alge, meduze, školjke, morske zvijezde, ronioci i tako dalje.

Nakon fašničkog defilea naših osnovnih škola, došlo je i vrijeme za obiteljske maske, koje se ove nedjelje nisu štedjele i pokazale su se u najboljem mogućem svjetlu te sve izborile finalni nastup. Dječji fašnički program imao je i svoj glazbeni kraj, uz Mineu i brojnu dječju raspjevanu i rasplesanu pratnju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.