Sve je Fašnik Lolama…

10. veljače 2018.
Komentari isključeni
1.183 Pregleda

Sve je fašnik meni, dobro ja to znam – zamalo su večeras pred dobro ispunjenom Sraskinom rivijerom zapjevale Slavonske lole i pokazale da je tamburica na sceni u ovakvim feštama uvijek bingo. Brojne svoje i druge hitove izvode već pola sata, a s s njima pjevaju svi koji znaju njihove pjesme, a takvih ne nedostaje.

Središnju fašničku pozornicu u današnje rano poslijepodne zauzeli su redoviti i uvijek nam dragi gosti iz drugih karnevalskih sredina. Župski gospari gusari već godinama dolaze u Slobodnu fašničku republiku te pjesmom i srdačnim nastupom oduševljavaju fašnički puk. Ništa manje za njima ne zaostaju ni drugi maskirani gosti, danas pristigli još iz Koprivnice – Farmer Šeprtlja i veseli Podravci, pa Pikači iz Selnice, Dalmatinci iz Krvavice s Makarske rivijere te Morski plodovi iz Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu, kojima je organizator podario fašničke putovnice, a oni su s njima dospjeli i do Gradskog društva Crvenog križa Samobora. U suradnji s Hrvatskim crvenim križom, a u sklopu njegovih aktivnosti, proteklih 10 dana azilanti su u sklopu psihosocijalne pomoći izrađivali maske i pripremali svoju točku za nastup u Samoboru.

U plesnom dijelu fašničkog festivala danas su nastupili Plesni studio step by step te Plesni studio Bailatino. Pučanstvo su zabavljali i Tricikl bend te Bend Kreativni nered, a dvaput je na fašničku scenu izašao i stand up komičar Željko Pervan. Žene, penzioneri, Slovenci – i ovaj put su bili na meti njegova britkog jezika.

I večeras je održan izbor najboljih maski, za koje je zadnja šansa za prijavu još samo sutra od 19 sati.

Snimili:
Edin Tuzlak/KLINKA PR
Anja Franić Modrić
Edi Kirschenheuter

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.