Srakotrk, pregršt maskiranih raspjevanih i rasplesanih mališana za prijepodnevno fašničko uživanje

10. veljače 2018.
Komentari isključeni
1.148 Pregleda

Glavnom pozornicom Samoborskog fašnika danas prijepodne dominirala je dječja pjesma, ples mažoretkinja, a sportski fanatici okušali su se u maskiranom orijentacijskom trčanju kroz samoborske ulice – Srakotrku!

Program druge fašničke subote otvorilaje Cirkultura, a na pozornici su svoje koreografije, uz puno pjesme i plesa predstavile dječje gostujuće grupe: Dječji zbor Limači, Dječji vrtić Tintilinić, Dječji zbor Bajka, Plesni klub Point, Dječji zbor Kikići i genijalci, Dječji vrtić Smokvica, Dječji vrtić Medenjaci, Kulturno umjetničko društvo Kupljenovo, solisti Slavuji i Slavujčeki, Plesni centar Cro dance, Stupničke mažoretkinje, Mažoretkinje Sveti Ivan Zelina. Najmlađi su ponovo pokazali svu draž i veselje maskiranja, pozitivnog ludiranja i neizostavnog fašničkog previranja.

Paralelno s glazbenim događanjima na Trgu Fašničkih velikana, oni malo odvažniji, željni sportskog nadmetanja i adrenalinskog uzbuđenja sudjelovali su u SRAKOTRKU, orijentacijskoj utrci koja je organizirana u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić.

Mladi natjecatelji trebali su pokazati spretnost i kroz samoborske ulice proći sve orijentacijske točke i u što kraćem vremenu doći do cilja. Ovogodišnjih 289 prijavljenih natjecatelja u nekoliko kategorija pokazalo je sve čari SRAKOTRKA i potvrdilo ozbiljnu kandidaturu da ova tradicionalna utrka uskoro postane kandidat za Zimske olimpijske igre. Medalja bi bila z zagarantirana.


 
Od 15 sati na Trg fašničkih velikana dolaze povorke gostujućih grupa, a na samoborskom klizalištu od 16 sati održat će se Metloboj i Krafling. Puno smijeha donosi od 18:30 sati Željko Pervan, a sve će kulminirati koncertom Slavonskih Lola, od 20 sati. Pa tko voli nek izvoli, za svakoga ponešto, originalno i tako normalno i nenormalno za Samoborski fašnik.

Foto: Edin Tuzlak
 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.