Detalj finalne borbe u kategoriji +78 kilograma

Profectusovci zablistali u Italiji!

5. veljače 2018.
Komentari isključeni
681 Pregleda

U talijanskom Lignanu protekle subote i nedjelje 2. i 3. veljače održan je tradicionalni, 23. Alpe-Adria turnir, „FriendshipGames“ u uzrastima kadeta i juniora koji je okupio 930 natjecatelja.

U nedjeljnom, juniorskom dijelu, nastupili su i članovi Judo kluba „Profectus Samobor“.

Marcel Škalec se borio u kategoriju juniora preko 100 kilograma i nakon dvije pobjede protiv domaćih predstavnika, u finalu je poražen od slovenskog juniorskog prvaka i brončanog sa svjetskog juniorskog prvenstva koje se prošle godine održalo u Zagrebu, Eneja Mariniča iz Maribora. Marcelu je ovo bio drugi nastup nakon duge stanke zbog ozljede i još uvijek nije u pravoj natjecateljskoj formi, pa je plasman u finale odličan uspjeh.

Juniorske nade JK Profectus

Lorena Štengl je nastupila u kategoriji juniorki do 70 kilograma i nakon početne pobjede protiv domaće predstavnice, suprotstavlja se daleko iskusnijoj, talijanskoj juniorskoj viceprvakinji. Lorena gubi, a u repasažu bilježi još jednu pobjedu i poraz, pa natjecanje završava na 5. mjestu.

Helena Vuković, svjetska kadetska prvakinja je nastupila u kategoriji juniorki preko 78 kilograma. U konkurenciji 4 natjecateljice natjecanje je održano po principu „svaka sa svakom“. Ponovo je Helena pokazala svoju svestranost u borbi u stojećem stavu i parteru i s 3 ippona pobijedila predstavnice Italije, Slovenije i Francuske, te osvojila zlatnu medalju.

Marcel Škalec prvi s lijeva

Slijedeći vikend će biti za Judo klub „Profectus Samobor“ vrlo značajan. Klub je na osnovu rezultata svojih natjecatelja dobio poziv iz Danske za sudjelovanje na otvorenom prvenstvu te države koje se u uzrastu kadeta, juniora i seniora ,od 10. do 13. veljače, održava u Vejlu. Nakon natjecanja održat će se i trening kamp, a šestodnevni boravak u Danskoj bit će iskorišten i za upoznavanjem s danskom kulturom. U JK Profectus se nadaju da će svojim nastupima opravdati poziv domaćina i ponovo dokazati svoju reputaciju.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.