Kako postati društveni poduzetnik?

5. veljače 2018.
Komentari isključeni
592 Pregleda

Zagrebačka županija uključila se u projekt „Kako postati društveni poduzetnik“ koji provodi Ekonomski fakultet Zagreb, a koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ovim putem pozivaju zainteresirane kandidate s područja Zagrebačke županije koji žele pohađati besplatnu edukaciju da se prijave najkasnije do 8. veljače 2018. godine.

Edukacija je namijenjena nezaposlenim ciljanim socijalnim skupinama s prebivalištem ili boravištem na području Zagrebačke županije i to prvenstveno mladim nezaposlenim osobama s najmanje završenom srednjom školom (SSS) do 25 godina starosti, zatim invalidima, djeci branitelja te manjinama, ali i kandidatima koji rade u društveno-socijalnim udrugama.
 
Edukacija će se provoditi od 9. veljače do 5. svibnja 2018. godine i to petkom od 16:15 do 20:00 sati, te subotom od 9:15 do 13:00 sati u prostorijama Ekonomskog fakulteta. Po završetku edukacije polaznicima će biti dodijeljen Certifikat o završenom FBA studiju „Poduzetništvo u ekonomiji znanja“.
 
U sklopu edukacije polaznici će slušati sljedeće kolegije: Osnove mikroekonomije, Osnove poduzetništva, Poduzetničke strategije, Poduzetnički menadžment, Društveno/socijalno poduzetništvo, financiranje projektnih/poduzetničkih aktivnosti, Poduzetničko računovodstvo, Lokalni ekonomski razvoj, Virtualna ekonomija, Marketing poslovnih projekata, Stakeholderski pristup u poduzetništvu i Poslovno planiranje – analiza planova.
 
Inače, cilj projekta „Kako postati društveni poduzetnik“ je potaknuti polaznike na razmišljanje i uviđanje društvenog poduzetništva kao njihove moguće buduće profesije, a konačni rezultat projekta je povećanje pripremljenosti i kompetencija marginaliziranih skupina društva za pokretanje vlastitih društvenih poduzeća te povećani broj zainteresiranih za društveno poduzetništvo i samozapošljavanje poslije završetka programa.
 
Pozivaju se svi zainteresirani kandidati da svoje prijave i potrebnu dokumentaciju dostave najkasnije do 8. veljače 2018. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V – 10000 Zagreb ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr s naznakom Prijava na edukaciju „Kako postati društveni poduzetnik“. Tekst javnog poziva i prijavni obrasci dostupni su na web stranicama Zagrebačke županije, a više informacija može se dobiti na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr ili broj telefona 01/6009 415.
 
Prijave zainteresiranih polaznika edukacije, njih maksimalno 15, koji zadovoljavaju uvjete Javnog poziva će se kronološkim redoslijedom zaprimanja predložiti Ekonomskom fakultetu Zagreb.
 
 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.