Fotografija preuzeta s web portala Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

Bespovratna potpora MGPO-a Kim naturi iz Bregane

5. veljače 2018.
Komentari isključeni
1.678 Pregleda

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić dodijelila je prošlog petka ugovore o bespovratnim sredstvima u sklopu trajno otvorenog poziva „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća“. Ukupna vrijednost 23 potpisana ugovora u okviru poziva iznosi 14,5 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena predstavljanju domaćih poduzeća na globalnim tržištima s ciljem povećanja udjela malih i srednjih poduzeća u ukupnom izvozu roba i usluga.

Među poduzećima koja su osvojila bespovratne potpore je i poduzeće Kim natura d.o.o. iz Bregane koje je dobilo 834.000,00 kuna za jačanje konkurentnosti svojih proizvoda (prirodni proizvodi čiji asortiman obuhvaća sapune, kreme za ruke, kreme za lice, mirisne soli, eterična ulja i ostale proizvode) na inozemnim tržištima.
Šire se na područje Španjolske.

Projekt bi trebao doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 949.778 kuna, odnosno za 75 posto, te rastom izvoza od 1.184.087 kuna.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.