Mjesni odbori Konšćica, Pavučnjak i Rude prvi pokazali svoju domišljatost na Srakinoj rivijeri

4. veljače 2018.
Komentari isključeni
3.138 Pregleda

Prvi dio parade samoborskih mjesnih odbora je za nama. Danas poslijepodne svoju su fašničku domišljatost pokazala tri mjesna odbora, Konšćica, Pavučnjak i Rude, držeći se, koliko-toliko i ovogodišnjeg fašničkog slogana “Sve operi na Srakinoj rivijeri”.

Prvi su fašničkim vodama zaplovili mještani Konšćice, spustivši se na vodenu površinu hidro Sraka airlinesom. U njemu su na Srakinu rivijeru doveli strane turiste, Nijemce i Irce, ne bi li im dočarali kako je ovdje lijepo i kako ni ne treba pomišljati na neko drugo mjesto za boravak, a domaćima poručili da nema ljepše rivijere od Srakine. U to su i jedne i druge uvjeravali Dudek i Regica i na kraju strance uspjeli pridobiti da se redovito vraćaju k nama, a domaće da ni ne pomišljaju na odlazak u Njemačku ili Irsku.

Tradicionalno maštovit bio je i Mjesni odbor Pavučnjak koji je na Fašničku rivijeru stigao, nakon nekoliko godina predaha, maksimalno motoriziran i naoružan, spreman uvesti red u Fašničku Republiku, nadahnut postapokaliptičnim filmovima kao što je Pobješnjeli Max. U koloni kojom su dominirale “nabrijane pile” i njihovi u kožu odjeveni vozači i vozačice, pripremili su i kavez u kojeg su u jednom trenutku uspjeli smjestiti aktualnu fašničku vlast – Princa, Sraku, Fiškala i Suca. Srećom, ta je demonstracija sile trajala samo kratko, ubrzo je vlast vraćena u prave ruke. Na središnjoj pozornici “Pavučnjaci” su se odlučili razriješiti neke od razmirica između Hrvatske i Slovenije pa su uz akrobacije, pjesmu i ples, Janezi i naši brzo našli zajednički jezik u fašničkom veselju.

Rudari su upriličili svečano otvorenje Aquaparka Rudeland pod sloganom “više od vode”. Postupno je postajalo sve jasnije zašto je tomu tako jer je Barica Rudalo sa svojom brojnom svitom redom prezentirala jedinstvene zabavne sadržaje u tom aquaparku poput dangubilišta, ekstremnog lončeka, solarija i grilarija, s(nj)ežne kupke, akvarija s “krupnim ribama” snježnih topova, trobogana, tajkunolovca i kuruzera II. Ponuđene su i inovativne wellness usluge kao što su kramp terapija u rudniku, relax zona na groblju, turopraktika, vinoterapija, dubinska alkoholna masaža grla, gips terapija, kladivac pedikura, borer akupunktura i bager sportska masaža. Za raskošan zabavni program u Rudelandu brinu se klapa Starac A’more, plesna skupina Trumpete, zavodljive sirene i modne revije naziva “bikini na ledini”. ne nedostaje ni gastro sadržaja, a iznimno veliku čast da otvori ovaj rudarski aquapark pripala je Donaldu Krampu u pratnji Melanije.

Sljedeće nedjelje od 15 sati na Srakinu rivijeru stiže još sedam mjesnih odbora, odnosno gradskih četvrti. Zajednički nastup pripremaju kvartovi Centar, Giznik-Anindol i Južno naselje te mjesni odbori Vrbovec i Medsave, dok će zasebno nastupiti Celine, odnosno Domaslovec.

Tekst i fotografije:
Kruno Solenički
Edi Kirschenheuter

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Tema savudrijske vale za fašnik ekstremno je glupa, mnogi samoborci položili su svoje živote za slobodnu i cjelovitu Hrvatsku a sad patološki jugosloveni o toga prave šegu…fijasko je evidentan, mnoštvo zakrabuljenih sa otrovnim kineskim maskama najdosadniji je maskenbal u povijesti, pogotovo uz zvučnu kulisu na engleskom…

 2. Avatar

  U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

  U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

  U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

  U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.

  U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

  U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.

  U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

  U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

  U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.

  Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

  P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

 3. Avatar

  Fašnik služi za ruganje svim zadrtim umovima – bilo iz RH, SLO, EU…. Šteta što nekima to nikako nije jasno ali za utjehu ima prijenos Sabora ili Daviš kupa pa gledajte i smijte se tome 🙂

 4. Avatar

  Nije smiješno već veselo kad hercegovci rasturaju u Davis Cupu…koga boli nek pati…dok ne ozdravi.

 5. Avatar

  Okupirana Sveta Gora (Gera), na pedalj od Sanobora mogla je biti npr. tema ovogodišnjeg fašnika, Komunalec, “fudbaleri” sanaderova prknoljuba, i mnoge druge “vesle” teme