Čičotop najbrži, Izvorska skela najkreativnija

4. veljače 2018.
Komentari isključeni
1.087 Pregleda

Prva fašnička regata, koja je kao novost Samoborskog fašnika odlično uklopljena u ovogodišnju morsku temu, uz pokoje prevrtanje ili nasukavanje, uspješno je privedena kraju. “Za sračiće na pariće” natjecalo se šest posada svih samoborskih dječjih vrtića i jedna školska, iz Svetog Martina pod Okićem, a kapetani su, kako koji, uspješno ili malo manje od toga, kroz nemirno samoborsko more navigavali svoje kormilare povezanih očiju. Bilo je pritom svakojakih zapovijedi poput “skreni lijevo” uz povlačenje na desno, ili “skreni ravno”.

Najbrža i najuspješnija posada zvala se Čičotop, a dolazi iz Dječjeg vrtića Potočić, dok je priznanje za najkreativniju ekipu dobila Izvorska skela. Regata je organizirana u suradnji s Udrugom Pozitiva, a odvijala se pod budnim okom Jedriličarskog kluba Samobor i njegova predsjednika Hrvoja Glavaša. I sudionici i publika uživali su u natjecanju bez obzira na sve napetosti i sudare sa svjetionicima koji su više smetali na putu nego što su usmjeravali jedriličarske posade.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.