Maskirajte se – pojedinačno, skupno ili obiteljski!

1. veljače 2018.
Komentari isključeni
973 Pregleda

Što bi Samoborski fašnik bio bez maškara? Pitanje je na koje nikad nećemo dobiti odgovor jer će od 2. veljače po 192. put upravo maskirani posjetitelji preplaviti ulice Slobodne Fašničke Republike, a Princ, Sraka, Sudec i Fiškal pobrinut će se da i ove godine oni najmaštovitije maskirani i najveseliji među njima budu i odgovarajuće nagrađeni.

Svaka maska koja dođe u Samobor, mala, velika, solo, skupna, obiteljska, stranačka, ovakva i onakva, može se prijaviti za vrijeme trajanja 192. Samoborskog fašnika od 2. do 13. veljače za izbor najljepših i najoriginalnijih pojedinačnih i skupnih maski. Birat će se po tri maske u pojedinačnoj, skupnoj i obiteljskoj konkurenciji, a dnevni pobjednici ulaze u finalni izbor na završni dan Fašnika, kad će uoči spaljivanja Princa i veličanstvenog vatrometa, njima pripasti i mjesto na središnjoj pozornici u velikoj završnici te posebno vrijedne nagrade fašničkih sponzora: poklon bon u vrijednosti od 20 tisuća kuna za novu kupaonicu ili kuhinju tvrtke NORD Samobor, 8 tisuća kuna na kartici Splitske banke, razna vrijedna putovanja u Toskanu i Cinque Terre, Veneciju i otoke lagune, Rim, Pompeje i Vatikanske muzeje, godišnje obiteljske ulaznice za zagrebački ZOO vrt i brojne druge.

Pojedinačnim maskama smatraju se maškare solo ili u paru, skupne maske su od tri osoba na više, a kod obiteljskih sudjelovati mogu jedna ili više odraslih osoba (mama, tata, brat, sestra, stric, strina, ujak, ujna, baka, djed… ) i najmanje jedno dijete.

Ocjenjivat će se originalnost kostima, kreativnost, duhovitost i način prezentacije, a poželjno je držati se ovogodišnje teme Fašnika koja se krije iza gesla “Sve operi na Srakinoj rivijeri” tako da svatko sebi može slobodno dati oduška iako se crta povlači kod vulgarnosti, jer toga nam ne treba u Fašničkoj Republici. Trajanje nastupa ograničeno je do 5 minuta za pojedinačnu masku, a do 10 minuta za skupne i obiteljske. Netipično objektivna i nepotkupljiva Arbitražna komisija Fašničke Republike prigodom donošenja svog suda rukovodit će se i reakcijama publike na nastupe maškara.

Svi detalji i pravilnici izbora najljepših i najoriginalnijih pojedinačnih, skupnih i obiteljskih maski te bogate nagrade 192. Samoborskog fašnika nalaze se na službenoj fašničkoj web stranici. Maskirajte se – isplati se!

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.