Debatna edukacija u Osnovnoj školi Milana Langa

1. veljače 2018.
Komentari isključeni
640 Pregleda

Debatni klub Osnovne škole Milana Langa iz Bregane ugostio je Dariju Jeger, istaknutu članicu Hrvatskog debatnog društva, iskusnu debatnu trenericu, sutkinju i osobu zaduženu za sva događanja vezana za debatu u osnovnim i srednjim školama. Za debatante 8. razreda Darija je održala iznimno zanimljivu edukaciju i trening te učenicima još više približila Karl Popper debatu, format prema kojem vježbaju.

Teze, definicije, kriteriji, argumenti, afirmacija, negacija – osnovni su pojmovi svake rasprave. Pravila i koraci jasno su zadani. Timovi su sačinjeni od vještih govornika, jasno izriču argumente, uvjerljivo ih brane ili pronalaze slabosti suparničkog tima.

Sama pobjeda nije cilj. Poboljšanje prezentacijskih i komunikacijskih vještina, bolje samopouzdanje, razvijanje kritičkog mišljenja i tolerancije prema okolini te motiviranost za stjecanje novih znanja samo su neki od pozitivnih učinaka debate na mlade ljude. Učitelji škole zahvaljuju Dariji na dolasku i nastavljaju s pripremama za županijsko natjecanje.

učiteljice Josipa Tandarić i Vlasta Vereš

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.