Noć muzeja u Osnovnoj školi Samobor

25. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.091 Pregleda

Noći muzeja sutra će se pridružiti i Osnovna škola Samobor. Želite li saznati kako je nastao naziv Vatreni za vatrene, ne znate li tko je autor tog sportskog naziva za hrvatsku nogometnu vrstu i zašto je to važno za grad Samobor i školu Samobor, prava je prilika da to saznate sutra između 18 i 22 sata u spomen sobi Jože Prudeusa, umirovljenog učitelja ove škole, književnika i pjesnika, koji joj je darovao svoju zbirku.

Zbirka obuhvaća oko 300 umjetničkih slika, 200 keramika, notnih zapisa 156 pjesama, stotine DV-ova, VHS-ova, kao i 300 knjiga. Između ostalog, a kao i dugogodišnji promidžbeni djelatnik, Joža Prudeus autor je stotinjak imena raznih proizvoda i TV spotova. Iz tog doba nastao je i naziv “Vatreni” kojeg se Josip Prudeus domislio kao dio marketinške kampanje za Europsko nogometno prvenstvo u Engleskoj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.