Molitva za jedinstvo kršćana

25. siječnja 2018.
Komentari isključeni
941 Pregleda

Euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana održano je sinoć u samoborskoj župi svete Anastazije. Predvodio ga je član Povjerenstva za ekumenizam i dijalog, monsinjor Zlatko Koren u zajedništvu s domaćim župnikom prečasnim Davorom Štuljanom i gvardijanom samoborskog franjevačkog samostana fra Nikolom Vukojom.

U uvodu u misno slavlje, naglašavajući važnost molitve, monsinjor Koren je istaknuo kako ovih dana “na svim meridijanima i paralelama kršćani mole jedni za druge”. U homiliji je podsjetio kako čovjek današnjice boluje od rastresenosti te potaknuo okupljene vjernike da traže tišinu, mir i sabranost, osobito čitanjem Svetog pisma, jer u njemu možemo pronaći utjehu i putokaz za sve životne situacije.

Euharistijsko slavlje je pjevanjem uveličao mješoviti župni zbor uz orguljaša Ivana Gajšaka.

Lovorka Grbac

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    A u prvim redovima nikoga. Kaj se ljudi možda boje svećenika ili propovjedi !? 🙂