Najnovije

Rudnik u Rudama i Franjevački samostan od Ministarstva kulture dobili sredstva za zaštitu

24. siječnja 2018.
Komentari isključeni
639 Pregleda

Ministarstvo kulture objavilo je popis odabranih programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima u 2018. godini, a među njima nalaze se 44 programa s područja Zagrebačke županije kojima će biti dodijeljeno gotovo 4 milijuna i 100 tisuća kuna.

Riječ je o crkvama, župnim dvorima, samostanima, kapelama i tradicijskim kućama, a dodijeljena sredstva koristit će se za konzervatorska i restauratorska istraživanja, izradu projektne dokumentacije te izvođenje radova.

Za zaštitu samoborskih nepokretnih kulturnih dobara 50 tisuća kuna odobreno je KUD-u Oštrc za Rudnik svete Barbare, a 100 tisuća kuna pripast će samoborskom Franjevačkom samostanu.

Detaljan popis odobrenih programa na području Zagrebačke županije možete vidjeti na web stranici Zagrebačke županije. Prijedlog financiranja programa donesen je na temelju stručnog mišljenja nadležnih konzervatorskih odjela i Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH, potvrđen je od strane Hrvatskog vijeća za kulturna dobra te odobren od ministrice kulture.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.