Počelo postavljanje Fašničkih vrata!

22. siječnja 2018.
Komentari isključeni
793 Pregleda

Da se bliži 192. Samoborski fašnik nagovještava današnje postavljenje Fašničkih vrata. Tako će na vidjelo izaći dio onoga što su proteklih mjeseci radili fašnički dekorateri predvođeni samoborskim profesorom likovne kulture Slavenom Jurićem. Da ulaz u Slobodnu fašničku republiku Samobor bude na standardnoj lokaciji, znanoj svima, brinu se vrijedni radnici DP Gradnje i Komunalca. Oni Fašnička vrata postavljaju na raskrižju Perkovčeve, Zagrebačke i Ulice Ferka Ivanščaka – pa će danas do 15 sati i sutra od 8 do 15 sati, promet biti preusmjeravan. Zato Grad Samobor i Turistička zajednica mole sve vozače za malo strpljenja.

Moto ovogodišnjeg fašnika je “Sve operi na Srakinoj rivijeri” pa će pretpostavljamo i fašnička vrata biti u morskom stilu, a od 2. veljače pa do 13. veljače sve građane i posjetitelje očekuje more zabave i veselja.

Bogat fašnički program, uz maskirane povorke dječjih vrtića, školaraca i mjesnih odbora, a pod vodstvom fašničkih likova odvijat će se na nekoliko lokacija u našem gradu. Glavni program bit će na središnjem samoborskom trgu gdje će nastupiti i brojni glazbeni izvođači: Crvena jabuka, Vatra, Klapa Intrade, Slavonske lole i Toni Cetinski. Uz glavni fašnički program paralelno će se kroz dane vikenda I u utorak odvijati i Fašnik u Centru za mlade – Bunkeru.

Tako će se prvog fašničkog vikenda, u petak, 2. veljače maske u Bunkeru ljuljati u ritmu techno glazbe do ranih jutarnjih sati uz legendu techno scene, DJ Oggyja iz Rijeke uz kojeg nastupa i DJ Teo Zver iz Samobora, a u subotu, 3. veljače u Bunker stiže Ljetno kino uz koje ćemo se podsjetiti na hitove iz 80-ih godina, od “novog vala” nadalje. Nastupit će i bendovi Drvored, MORT i drugi, a detaljan program potražite na našem portalu radiosamobor.hr.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.