Najnovije
Vincekovo na Kožlaku (19. siječnja 2019. 13:09)
Najava iskopčanja struje! (19. siječnja 2019. 13:07)
Antigona u samoborskom kinu (19. siječnja 2019. 13:05)
Zimski uvjeti na cestama (18. siječnja 2019. 10:47)
Bernarda Brunović na Dori (17. siječnja 2019. 17:51)
Škola Milana Langa na Ekološkom kvizu (17. siječnja 2019. 17:11)
Upravljanje stambenim zgradama u 2019. (17. siječnja 2019. 16:31)

Ekosspiritus ne posustaje u privlačenju onih koji vole planinariti i čuvati katolički identitet kraja

21. siječnja 2018.
Komentari isključeni
787 Pregleda

Godišnju predstavničku skupštinu održala je jučer Udruga Ekosspiritus. Predstavnici pojedinih sekcija okupili su se na Cerini i započeli rad s jutarnjom molitvom Časoslova u kućnoj kapeli svetog Izidora na Cerini, tražeći Božju pomoć i vodstvo na važnom sastanku, Skupštini, koja je bila pred njima. Pripremljena na prijašnjim sastancima manjih timova koji djeluju unutar udruge i samim time je protekla bez većih iznenađenja. Skupštinu je moderirao tajnik udruge Radovan Librić.

U planu je daljnje razvijanje ponude i prezentacija Planinarskog doma Cerinski vir te brojni izleti, od višednevnih kampova u planini, preko tradicionalna dva godišnja Planinarska križna puta, pa do raznih jednodnevnih izleta Hrvatskog planinarskog društva Sveti Patrik i Obiteljske zajednice. Udruga svetog Izidora Seljaka nastavlja s prikupljanjem etno predmeta i očuvanjem tradicije samoborskog kraja, a Bratovština svetog Jakova želi privući još više članova u svoje zajedništvo, pogotovo ljude koji žive u Samoboru i okolici, a zainteresirani su za temu dužih hodočašćenja.

Nakon Skupštine članovi su se okrijepili uz zajednički stol, ručkom koji je pripremila Anica Jurinjak. Udruga je ušla u sedamnaestu godinu svog zajedništva, a ne posustaje u ponudi programa koji su privlačni svima onima koji vole planinariti te čuvati katolički identitet i baštinu samoborskog kraja.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.