Vrhunska klapska pjesma ponovno se pjevala u Samoboru

20. siječnja 2018.
Komentari isključeni
2.287 Pregleda

Uživanje u vrhunskoj klapskoj pjesmi ponudili su u subotu navečer publici u Samoboru organizatori smotre klapa pod nazivom “Tebe lepo ja pozdravlam”. Nastavljajući djelo svog osnivača, pokojnog Ljube Stipišića Delmate, organizatori smotre iz Klape Poj svoju su ljubav prema tradicionalnom klapskom pjevanju iskazali i u 8. izdanju ove sad već tradicionalne smotre.

Ovogodišnje izdanje bilo je ponešto drugačije zbog činjenice da je smotra održana u župnoj crkvi svete Anastazije pa je i dio programa prilagođen sakralnom prostoru. Sve ostalo i ovaj put je bilo na visokoj razini koju su postavila prethodna izdanja jer su u Samoboru okupljene neke od najnagrađivanijih klapa u Hrvatskoj, a ovaj put smotra je imala i međunarodni predznak jer su se pozivu organizatora odazvale i djevojke iz Klape Lipa iz slovenske Litije.

Smotru je već uobičajeno otvorila Klapa Poj izvedbom skladbe po kojoj ovi klapski susreti i nose ime da bi se potom u prvom krugu nastupa sve klape predstavile izvedbom pjesme duhovnog karaktera, a nakon toga i klapskim napjevima te autorskim skladbama, odnosno obradama popularnih uspješnica u a capella izvedbi.

Nakon domaćina tako su redom nastupale Ženska klapa Fjoret iz Tučepa, Klapa Delmati iz Solina koja je proizašla iz čuvenih Vokalista Salone i koje je također vodio pokojni maestro Stipišić, potom mještovita Klapa Barun iz Svete Nedelje koja godinama njeguje prijateljske odnose s Klapom Poj, nakon toga gošće iz Slovenije, te potom dvije zagrebačke klape koje su polučile znatne uspjehe u na festivalu u Omišu, Klapa Stine i Ženska klapa Armorin. Nažalost, najavljeni Grdelini nisu ovaj put nastupili u Samoboru zbog zdravstvenih razloga.

Publika je župnu crkvu ispunila do posljednjeg mjesta, a tražilo se i mjesto više te su svaku izvedbu popratili snažnim aplauzom. Organizatori iz Klape Poj svima su omogućili slobodan ulaz uz pomoć pokroviteljstva Grada Samobora i susretljivost samoborskog župnika te sponzorstvo Pekarnice Zemljič i potporu brojnih prijatelja i zaljubljenika u klapsku glazbu.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.