Najnovije
Ana Lenard sedma u Dubaiju (21. veljače 2018. 12:27)
Športofon o sportašima godine (21. veljače 2018. 11:45)
Prava pacijenata krše se svakodnevno! (21. veljače 2018. 10:25)
Osmi povjerenik stiže u Bunker! (20. veljače 2018. 18:22)
Seminar “Samopouzdanje u sportu” (20. veljače 2018. 15:16)
Lektira na drugačiji način (20. veljače 2018. 13:56)

“Surla” počela s radionicama micro:bita

20. siječnja 2018.
236 Pregleda

Prva u nizu, besplatna trosatna radionica micro:bita, za samoborske školarce, održana je danas u Bunkeru. Za to se pobrinula Udruga SURLA, koja, također danas,u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem, od 15 sati, priređuje radionicu i predavanje za nastavnike i učitelje, na temu korištenja tableta u nastavi. Sudjelovanje je besplatno.

Radionice micro:bita u Bunkeru vode inženjeri elektrotehnike Branimir Lozo, inače predsjednik SURLE i Vedran Vetma. Oni djecu, a danas ih se okupilo oko 15-ero, na zanimljiv i pristupačan način uče programiranju te ih potiču da sami dođu do odgovora na brojna pitanja i nađu rješenja za određeni problem i to ne samo iz područja programiranja već općenito STEAM-a – znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

Na taj se način djeci želi približiti znanstveno obrazovanje koje je temelj obrazovanja 21. stoljeća, jer djeci omogućava stjecanje trajnih znanja i vještina te ih priprema za zanimanja budućnosti. To je ono što nedostaje našem obrazovnom sustavu, svjesni su u SURLI – Samoborskoj udruzi roditelja za lokalne aktivnosti, pa na proljeće planiraju organizirati i terensku nastavu izvan učionice za sve zainteresirane školarce. Terenska nastava odvijat će se tijekom jedne subote u mjesecu, a vodit će ju stručnjaci iz različitih područja znanosti. Više informacija o terenskoj nastavi bit će na vrijeme objavljeno na Facebook stranici SURLE, gdje sada možete pronaći sve informacije o radionicama micro:bita.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentirajte