Vježbe evakuacije na tržnici i sajmištu

19. siječnja 2018.
Komentari isključeni
711 Pregleda

Vježbe spašavanje i evakuacije, prema redovitom dvogodišnjem planu, jučer i danas održane su u samoborskom Komunalcu, prva na tržnici, a druga na sajmištu. Na obje lokacije bili su simulirani požari na električnim instalacijama unutar jednog od objekata, pa su radnici tvrtke i zakupci prostora putem sirene i megafona bili pozvani da napuste prostore koje je zahvatila vatra. Voditelji evakucije poduzeli su i sve korake za početno gašenje požara i sprečavanje njegova širenja.

Na zborno mjesto na tržnici, ispred javnog WC, posljednji evekuirani izašao je za minutu i 31 sekundu, a krajnje vrijeme za evakuaciju bilo je 3 minute. Uz zaposlenike tvrtki, u ovoj su vježbi sudjelovala i 4 kupca koja su se zatekla u trgovini Vindije. Na sajmištu je evakuacija do zbornog mjesta na malom trgu gdje se prodaje cvijeće, trajala 3 minute i 41 sekundu što je, s obzirom na veličinu prostora, bilo unutar predviđenih 5 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.