Najnovije
Od dječjeg fašnika preko SURLE do Bunkera (24. veljače 2020. 14:29)
Finale 194. Samoborskog fašnika! (24. veljače 2020. 14:13)
Nove medalje za mlade šahiste (24. veljače 2020. 11:45)
Iz Labina sa 6 medalja (24. veljače 2020. 11:22)
Dvostruko slavlje za Nevu Gojković (24. veljače 2020. 10:21)
Sedam odličja za Sakure (24. veljače 2020. 09:51)
13 sretnih medalja iz Labina (24. veljače 2020. 09:46)
Bronca za Niku Jelen (23. veljače 2020. 22:18)

Josipa Pavičić Bernardini u Gradskoj knjižnici o iskustvu borbe protiv karcinoma

19. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.334 Pregleda

Novi ciklus književnih druženja na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor počeo je u četvrtak, 18. siječnja predstavljanjem knjige naziva “Šest milimetara – ispovijest o boli i pobijedi”, autorice Josipe Pavičić Berardini.
Riječ je o knjizi nastaloj na temelju bilježenja događanja, razmišljanja i emocija koje su pratile autoricu kroz borbu s karcinomom – od početnog šoka nakon dijagnoze raka dojke u 35. godini, faza nevjerice i tuge, straha i boli, preko prihvaćanja situacije i traženja rješenja, unutarnje snage i borbe, do operacije, terapije, izlječenja i osobne transformacije.

Naime, kako je s okupljenima u Knjžnici podijelila Josipa Pavičić Bernardini, na kraju čitavog teškog procesa postala je drugačija, bolja osoba s jasnijim pogledom na ono što je važno u životu i na čemu bismo trebali svakodnevno biti zahvalni pa zato kaže i da je zahvalna na ovom iskustvu. Također je podijelila i svojih šest koraka prema izlječenju, počevši od nužnosti ljubavi prema sebi, nakon toga prihvaćanja situacije, spremnosti na donošenje odluka, mogućnosti opraštanja te na kraju zahvalnosti i smisla.

Svoju knjigu Josipa Pavičić Bernardini predstavila je diljem Hrvatske na više od 40 lokacija, sa željom da svojim primjerom pomogne ljudima koji se nalaze ili bi se mogli naći u situaciji sličnoj njenoj. Kako je rekla, željela je pokazati da ako je ona mogla prevladati rak, svatko može, ali joj je također želja ukazati na važnost samopregleda i redovitih kontrola jer to je najjednostavniji korak do povećanja šansi za preživljavanjem.

Osim toga, kao članica udruge Europa Donna Hrvatske, Josipa Pavičić Berardini 30 posto od prihoda od prodaje knjige na promocijama odvaja za udruginu inicijativu kupnje aparata za intraoperativno zračenje. Prikupljanje sredstava za uređaj koji bi trebao znatno olakšati postoperativnu terapiju jer on omogućuje jednokratno zračenje precizno izoliranog dijela tkiva, traje već više od tri godine.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.