Žumberački uskoci na svečanoj akademiji u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske

17. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.065 Pregleda

Obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu, koja je obilježena svečanom akademijom pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović uveličali su i Žumberački uskoci.

-Tog 15. siječnja 1992., kada je Hrvatska postala međunarodno priznata, rat je bio u punom jeku, trećina zemlje bila je pod okupacijom. No, na taj datum ostvario se san mnogih generacija, san o samostalnoj Hrvatskoj. Hrvatska je danas podijeljena mnogim podjelama i pesimizmom. Pošaljimo iz Karlovca poruku zajedništva, poruku optimizma. Zajedništvo koje smo izgradili tada, neka bude zalog za bolju budućnost mladih naraštaja – poručio je ministar Tomo Medved sa svečane akademije koja je pod motom “Dok je srca bit će i Hrvatske” održana u Domu Hrvatske vojske u Karlovcu.

Akademiji u organizaciji Dokumentacijsko-memorijalnog centra hrvatskih branitelja Karlovačke županije nazočili su saborska zastupnica Marija Jelkovac kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Žumberačkim uskocima pridružile su se druge povijesne postojbe, a velik trud oko svečanosti uložila je Karlovačka građanska garda.

Milan Radić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Lijepo…