Uokvirene duše uslikane fotoaparatom članica Klika

17. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.297 Pregleda

Prva ovogodišnja izložba Foto kluba Klik otvorena je u utorak, 16. siječnja u galerijskom prostoru Centra za mlade Bunker. Iza naziva “Uokvirna duša”, uokvireno je 30 portretnih fotografija kojima se predstavilo ukupno 17 autorica. Činjenica da se radi isključivo o ženskim autorima nije slučajna – riječ je o rezultatu projekta “I ja volim fotografirati” kojim je Foto klub Klik odlučio popularizirati bavljenje fotografijom kod djece i žena. Nakon predavanja i radionica, autorice su izbor svojih radova ponudile na uvid višestruko nagrađivanoj fotografkinji Nedi Rački, o čijem renomeu najbolje govori činjenica da je prošle godine zaslužila i platinasti EFIAP status.

Iako Neda Rački zbog zdravstvenih razloga nije mogla doći na samo otvorenje, njen je tekst iz kataloga izložbe okupljenima pročitala Sanja Kociper, koji su tako saznali i zašto su fotografije Valentine Vukadinović, Tee Dalić i Željke Šabarić izabrane kao tri najbolje u ovom izboru sjajnih fotografija. Zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, uz pozdravne riječi i iskazivanja potpore daljnjem radu Foto kluba Klik, ovom su prigodom imali i veselu dužnost podijeliti pohvalnice te nagrade ponajboljim radovima izložbe.

Klikova tajnica Vrančić okupljenima je pak predstavila nekoliko osnovnih informacija o samom Foto klubu i njegovim brojnim aktivnostima te ideju projekta “I ja volim fotografirati” koji je namijenjen ženama i djeci s ciljem razvijanja fotografskih vještina, edukacije u korištenju specifične fotografske opreme, upoznavanja raznih fotografskih tehnika, ali i razvitka i promidžbe fotografije kao umjetničke discipline te fotografske kulture.

Uvodno je okupljene pozdravila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda koja je pozvala susjede iz Svete Nedelje da se pridruže Samoborcima u korištenju potencijala i programa Bunkera, a program je moderirala voditeljica Galerije Prica Nikolina Šimunović dok su u pratećem glazbenom programu nastupile Lada Lokmer i Maja Cipek.

Izložba portretne fotografije članica Foto kluba Klik “Uokvirena duša” u Centru za mlade Bunker moći će se razgledati samo do 23. siječnja tako da bi svi zainteresirani trebali požuriti žele li vidjeti odlične portrete viđene (i potom uslikane) ženskim okom.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.