Puno pohvala, malo kritika za samoborska mlada vina!

17. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.232 Pregleda

Prvo druženje u ovoj godini, uz probu mladih vina, priredili su jučer u “Brenti” članovi samoborske Vinogradarsko – vinarske udruge. Preko 80 uzoraka vina probao je enolog Zdenko Ivanković. Dao je puno pohvala, a malo kritika, uz savjete kako eventualno poboljšati kvalitetu pojedinih mladih vina.

“Samoborska vina su kvalitetna i po tome se vidi rad Udruge koja je dobro organizirana i puno ulaže u edukaciju” – kaže Zdenko Ivanković te dodaje kako je čar vinskog posla to što je svaka berba nova priča, a ova bi godina po do sada kušanom trebala biti uspješna za samoborske vinare i vinogradare.

Prije probe mladih vina predavanje o tome kako, kada i koja gnojiva je najbolje koristiti za prihranu vinove loze održali su predstavnici tvrtke Colić trade, Andrej Jurković i Ivan Naimarović, naglasivši kako im se svi zainteresirani mogu javiti za besplatnu analizu tla.

Novo druženje samoborski vinari i vinogradari zakazali su za 22. siječnja kada se slavi Vincekovo. Domaćin im je i ove godine vrsni vinar i vinogradar Marijan Sokolović, no ovoga puta vinska fešta održat će se ne u vinogradu na Gizniku već u novom vinogradu na Ponikvi iznad Samobora. Uz blagoslov vinograda i vina druženje će početi u 16 sati, a posebnost će biti i to što će svi imati prigodu kušati Sauvignon gris – vrhunsko vino od posebne sorte grožđa koja je po prvi put zasađena u Samoboru, a vjerojatno i u Hrvatskoj – kaže predsjednik samoborske Vinogradarsko – vinarske udruge, Marijan Žganjer te najavljuje kako će i u ovoj godini Udruga nastaviti s edukativnim programima, a neće nedostajati ni ocjenjivanja vina te ugodnih druženja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.