U Samoboru ćete najbrže izvaditi građevinsku dozvolu

15. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.400 Pregleda

Na izdavanje građevinske dozvole najkraće se čeka u Samoboru. “Za samo 11 dana u Samoboru ćete izvaditi građevinsku dozvolu. To je najkraće vrijeme u Hrvatskoj sukladno podacima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za gradove koji su u sustavu E – dozvole” – izvijestili su iz Grada Samobora.

Samoborski Upravni odjel za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju informira građane o uvjetima gradnje na određenoj lokaciji te stoji na raspolaganju investitorima i projektantima kako bi ih uputio koje posebne uvjete trebaju ishoditi prije podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu.

“Specifičnost su pripremljene izjave kojima investitor ili projektant mogu zatražiti od stranaka u postupku mišljenje o namjeravanoj gradnji bez poziva Upravnog odjela. Time se maksimalno ubrzava postupak ishođenja građevinske dozvole.Brži postupak izdavanja dozvole zasigurno privlači nove investitore, no nisu zanemarive ni olakšice koje Grad daje” – kažu u Gradu Sambooru.

Tako će investitori koji grade proizvodne građevine biti u potpunosti oslobođeni plaćanja komunalne naknade komunalnog doprinosa, kako bi se dodatno potaknula nova ulaganja.
Svim je građanima omogućena obročna otplata, a oni koji će iznos platiti jednokratno dobit će popust u iznosu od 10 %.

Posebno se potiče zgradnja niskoenergetskih kuća za koju se komunalni doprinos umanjuje za 25 % te pasivnih kuća kod kojih se komunalni doprinos umanjuje za čak 50%.

U 2017. godini Grad Samobor izdao je ukupno 133 građevinske dozvole.

foto: Ivan Tibor Grujić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.