Dobri duh samoborskog rock’n’rolla živi dalje

15. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.482 Pregleda

Početak nove 2018. godine u Samoboru je u subotu obilježen pravom rock and roll feštom, gdje je glazbena sekcija Samoborska Rock Akademija u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora održala sad već tradicionalni 7. Samoborski Rock Festival. Ovaj put festival se u suradnji s Centrom za mlade Bunkerom održao upravo tamo, za razliku od dosadašnjih festivala koji su se održavali u Perkovčevoj 59., u bivšem dvorištu Komunalca.

Kao i svake godine nastupalo je više bendova, a ove godine svi su bili s područja Samobora: Nibru, 4head i domaćin Bend Samoborske Rock Akademije. Festival je otvorio profesor Ivan Vlainić, glavni voditelj Samoborske Rock Akademije pozdravnom riječju i zahvalama svima okupljenima i onima koji su pomogli da se festival održi. The Jumpin’ Jigawatts, vesela petorka sa svojim rockabilly hitovima, nažalost nisu nastupali zbog bolesti bubnjara, ali je zato umjesto njih prvi nastupio nadasve simpatičan i talentiran samoborski akustični duo koji su činili Marko Vucković i Renato Vrbančić. Taj duo je odsvirao nekoliko poznatih pop i rock hitova i čak dvije autorske pjesme, te time opustio i rasplesao publiku i zaslužno dobili veliki pljesak. Nakon njih su nastupali Nibru i 4head koji su vrhunskim repertoarom sastavljenim od žestokih riffova zagrijali atmosferu i naravno publiku. Za kraj je nastupao domaćin Bend Samoborske Rock Akademije koji je oduševio publiku te time pokazao kvalitetu rada Samoborske Rock Akademije.

Dobre glazbe, plesa i pjevanja na rock and roll hitove nije nedostajalo, a dobra posjećenost 7. Samoborskog Rock Festivala još jedanput je pokazala kako samoborski rock and roll duh i dalje živi i kako će još uvijek živjeti kroz ovakve i slične festivale.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.