Atraktivni Iranac Sajah Ganjzadeh ponovno na tronu Grand Prix Croatia turnira

15. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.037 Pregleda

Jučer je u našem gradu završeno veliko trodnevno sportsko natjecanje – 27. Grand Prix Croatia, međunarodni turnir u karateu za sve uzraste s oko 1770 sudionika iz 23 zemlje svijeta. U Sportskoj dvorani Samobor u subotu navečer, nakon svečanog otvorenja, priređen je spektakularno finale u Senior Open kategoriji.

U ovoj konkurenciji nastupilo je 46 vrhunskih natjecatelja među kojima je bilo niz aktualnih i bivših medaljaša s najviših svjetskih i europskih smotri. Na “vrućem” samoborskom tatamiju bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama samoborske sportske dvorane.

Ovoga puta u finalu su se našla četiri karate velikana iz četiri države: Anton Isakau iz Bjelorusije, Anes Čongo – BiH, Iranac Sajad Ganjzadeh i hrvatski predstavnik Enes Garibović.

Najuspješniji na Grand Prixu bio je kao i prije dvije godine Sajad Ganjzadeh, aktualni svjetski prvak, koji je uspio svladati sve svoje suparnike u finalnom dijelu te apsolutno zasluženo ponio naslov pobjednika i vrijednu nagradu organizatora od 2000 eura. Atraktivni Iranac je zavrijedio i titulu najatraktivnijeg natjecatelja čime je podebljao konto za još 500 eura nagrade organizatora. Odlični Anton Isakau iz Bjelorusije osvojio je drugo mjesto te je nagrađen s 500 eura i nagradom sponzora Funda apartmani za sedmodnevno ljetovanje na Šolti. Hrvatski finalist Enes Garibović osvojio je treće mjesto i nagradu od 500 eura, a četvrto mjesto i 250 eura pripalo je mladom bosansko-hercegovačkom reprezentativcu Anesu Čongi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.